ŞANLIURFA- Yaklaşık 23 aydır taşeron işçilerle ilgili yapılması gereken düzenlenmenin yapılmamasına tepki gösteren Kamu Şirket Personelleri Eğitim - Kültür - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kaşip Derneği), ustaların da, şakirtlerin de, muhalefetin de, sendikaların da taşeron işçisini görmeye başlaması gerektiğini belirtti.

Basın açıklamasına katılan işçiler ellerinde, Belediye taşeron işçileriyiz, Yönetimin kölesi değiliz, İş Garantisi köleliğe son, Taşeronu yık hakkımızı inşa et, 800 lira 3 çocuk bu hesabı kim yaptı, İşte adalet işte kalkınma, 4 çocuğuyla işten atılma, yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Topçu Meydanı'ından Şanlıurfa Belediye binası önüne yürüyerek gelen grup sık sık sloganlar attı. Düzenlenen basın açıklamasını Kamu Şirketleri Personelleri Derneği Başkanı Hakkan Aydın okudu.

Taşeron işçisinin tüm haklarını alana kadar direneceklerini belirten Aydın, belediyelerin taşeron işçilere sendikal haklar verme yetkisi olduğu halde belediyelerin neden bu hakları vermediğini sordu.

Şanlıurfa Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba'nın kendilerine verdiği sözü tutmadığını hatırlatan Aydın, taşeron işçileri olarak Fakıbaba'dan verdiği bu sözü yerine getirmesini istedi.

Aydın, ülkedeki mevcut kaos ve kargaşa durumundan da rahatsız olduklarını belirterek şöyle konuştu: " Yaklaşık 23 aydır bir düzenleme hikayesidir devam ediyor. Türkiye taşeron işçisine ne sendikal haklar, ne özlük hakları, ne de statü ne iş garantisi ne de yaşanabilinir bir maaş ne fazla mesai hakları ne yıllık izinler ne haftalık izinler uygulamaya girmedi. Ustalar da, şakirtler de, muhalefet de, sendikalar da artık bu işçiyi görmeye başlasın" dedi.

Bu ülkenin kendilerinin verdiği vergilerle kalkındığını dile getiren Aydın, taşeron işçisinin haklarının bir an önce verilmesi gerektiğinin söyledi.
Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. (Sedat Kuşulay-Osman Gülebak-İLKHA)