ADANA- Cuma Namazının ardından Adana İl Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Öztürk, Yüreğir İlçe Müftüsü Mehmet Gök ve din görevlileri ile vatandaşların katılımıyla yağmur duası için Çamlıca köyü mezarlığı çevresinde yapılan yağmur duasından sonra gece yarısından başlayan sağanak yağmur, Adanalıları sevindirdi.

Yağmur duası programı Cami İmamı İdris Arıkan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerimle başladı.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce burada yaptığı konuşmada, Allah'ın sevgisini kazanma yolları helal-haram bilinci ve sosyal yaşantıyla ilgili İslam tarihinden örnekler vererek birlik beraberlik ve vurgusu yaptı. Yağmur duasının öneminden, çevre köylerle birlikte dua yapılmasının faydasında da bahseden Müftü Gökçe, "İnşallah yapılan bu duanın ardından Pazar günü çiftçilerimizin isteği olur yağmur yağar ve toprak ile ürünler suya doyar. "dedi

Çamlıca, Tekeliler, Yeniyayla, Cihadiye, Avcılar köylerinin katıldığı bir organizasyonla gerçekleşen programa katılan Çiftçiler, "Allah'a ellerimizi açıp dualarımızı yaptık. Yağmurun bereketiyle gelmesi için birlik ve beraberlik içinde saf tuttuk. Umarım en kısa zamanda dileklerimiz kabul olur" ifadelerine yer verdiler.

Aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen yeterli yağmur olmaması nedeniyle buğday ekili arazilerin zarar gördüğünü ifade eden köylüler, uzun yıllardan bu yana Aralık ayında bu kadar az yağış düştüğünü belirterek, son çare olarak yağmur duasına çıktıklarını söylediler.

Daha sonra, yağmur duasına katılanlara kesilen kurbanlarla yapılan yemekten ikram edildi.

Yaklaşık bir aydır Adana'da tüm ilçe ve köylülerindeki çiftçiler kurbanlar kesip yağmur duası yapmışlardı. (Ahmet Tokdemir-İLKHA)