MUŞ- Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mağdur ailelere STK'lar yardım etmeye devam ediyor. Suriye'den Muş'a yeni geldiklerini belirten ailelere yardım elini uzatan Muş Selam Der yetkilileri, mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere aralıksız bir şekilde yardım edeceklerini belirtiler.

23 kişinin bir arada kalmak zorunda kalan aileler çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, halktan yardım beklediklerini söylediler.

Kalacak evlerinin ve yiyeceklerinin bile olmadığını ifade eden mülteci ailelerin yardımına koşan Selam Der Fakir ve Muhtaç Aileler Dayanışma Komisyonu Başkanı Bülent Balkaya, mahalle aralarında fakir tespit çalışması yaptıkları bir sırada Suriyeli mülteci aileleri fark ettiklerine dikkat çekti.

Bir evde 23 kişinin kalmak zorunda olduğunu belirten Balkaya; "Önce evlerine baktık ne ihtiyaçları olduğu konusunda tespitte bulunduk. Barınma konusunda çok eksiklerin olduğunu fark ettik. Hemen bu ailelere yardım etmek için işe koyulduk. Şuan hayırsever vatandaştan bir pikap dolusu yardım topladık. Bu topladığımız malzemeyi tespit ettiğimiz bu 4 aileye dağıtıyoruz.' dedi.

Ailelere verilmek üzere getirmiş oldukları malzemenin, temizlik malzemesi, yiyecek, içecek, elbise ve barınma ihtiyaçlarından ibaret olduğunu belirten Balkaya, bu ailelerin Muş'a yeni geldiklerini, Muşlu hayırsever vatandaşların bu ailelere yardım etmesini çağrısında bulundu.

Barınacak yer bulamadıkları için 4 ailenin bir evde kalmak zorunda kalan Suriyeliler, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)