MUŞ - Müslüman âleminin gittikçe Avrupa kültür ve geleneklerine uyduğunu ve sahip olduğu insani ve İslami değerleri kaybetmekle karşı karşıya kaldığını belirten Molla Mahfuz Ural, özellikle yılbaşı akşamlarının İslam ümmeti için günah işleme gecelerine dönüştüğünü söyledi.

HZ. İsa`nın bir kurtuluş rehberi olduğunun altını çizen Ural Hoca, bu gecede özellikle Allah ve İslam düşmanı olan yayın organlarından uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.

"Hz İsa, İslam dinini şirkten temizlemek için gelmiştir"
Ural Hoca sözlerini şöyle sürdürdü, "Yılbaşı kutlamalarına baktığımızda insanlar sözde Hz. İsa`nın dünyanın gelişini kutlamaktadırlar. Aslında yılbaşının asıl amaç ve mantıklı olan yönüne baktığımızda, madem insanlar Hz İsa`nın dünyaya gelişini kutluyorlar, öncelikle insanların Hz İsa`nın davasına, düşüncesine, mücadelesine ve ahlakına bakmaları gerekiyor. Hz. İsa çok hikmetvari ve birçok mucizelerle dünyaya gelmiştir. Hz İsa`nın davasına baktığımızda o dönemin din ehli olan insanların dinden uzaklaştığı, dine ciddi anlamda gayri İslami düşünceleri, yaşantıları ve şirkin dine karıştığı bir dönemde dünyaya gelmiştir. Bu yönüyle işe baktığımızda Hz İsa, İslam dinini şirkten temizlemek için gelmiştir." dedi.

"Hz. İsa niçin dünyaya gelmiştir?"
"Hz. İsa niçin dünyaya gelmiştir? Onun dünyaya geliş gayesi nedir? Öncelikle bunu anlamak lazımdır." diyen Ural Hoca, "Hz. İsa`nın hayatı çileli bir hayat ve din mücadelesi içerisinde geçmiş bir hayattır. Hz. İsa`nın hayatı insanlara tevhit inanıcını ulaştırmak için vermiş olduğu mücadele ve çileli bir hayat şeklinde geçmiştir. Bu nedenle insanlar bir araya geldiklerinde şirkten, hayâsızlıktan, kötülüklerden uzak bir şekilde onu anmalı ve yâd etmelidirler. İnsanlar Hz İsa`nın gelişini bu şekilde kutladıklarında asıl maksat yerine gelmiş olur. Aksi halde yılbaşı kutlamaları her yıl tekrarlandığı gibi, adeta günahların alenen işlendiği bir günah işleme günü ve gecesine dönüşür." diye konuştu.

"Hiçbir din buna onay vermez"
İslami olan her şeyin en insani olgular olduğunu ve insanlar için kula kulluktan kurtulup yalnızca Allah`a kul olmaktan daha izzetli ve şerefli bir hayat tarzının olamayacağını ifade eden Ural Hoca, "İnsanlar bugün `Biz Hz. İsa`nın gelişini kutluyoruz` diyorlar. Bunu ne ile kutluyorlar bir bakar mısınız? İçkiyle kutluyorlar, kumarla kutluyorlar, zinayla kutluyorlar, aklı baştan alan sarhoşlukla kutluyorlar. Acaba insanoğlu için bunlardan daha zararlı zelil edici bir durum var mıdır? Hangi dine bakarsanız bakın bu işlenen günah ve pisliklerin insan ve toplum için faydalı olduğunu hiçbir din, inanç ve bilim onay vermez. Maalesef Hz İsa neyi kaldırmak ve neyi yok etmek için gelmiş ise, insanlar onlarla Hz. İsa`yı karşılıyorlar." ifadelerini kullandı.

"İslam âleminin asıl vazifesi Hz. Muhammed`in getirdiği öğretileri yaşamak ve yaşatmaktır"
İslam âleminin İslami anlayış ve inançtan gittikçe uzaklaştığını ve Avrupa kültürüne kendisini kaptırdığını kaydeden Ural Hoca, "İslam âleminin asıl vazifesi Hz. Muhammed`in (sav) getirdiği öğretileri yaşamak ve yaşatmaktır. Peygamberimiz Hz. İsa`nın vermiş olduğu mücadeleyi devam ettirmek için gelmiştir. Fakat maalesef Müslümanlar nefislerine esir olma neticesinde, Hz. İsa`nın doğumunu onun davasının tam tersine Avrupa taklitçiliğini yaparak yanlış davranışlar içerisine giriyorlar. Bu gün İslam âlemi ve âlimlerine düşen görev; bu konuda Müslümanları uyarıp bu tür kutlamaların İslam dininde yerinin olmadığı yönünde Müslümanları uyarıp buna engel olmalarıdır." dedi.

"İslami medya üzerine düşen görevi yerine getirmeli"
Yılbaşı akşamında Müslümanların yılbaşını andıracak tüm fiil ve davranışlardan uzak durmaları gerektiğini belirten Ural, "Yılbaşını bir peygamberin doğuşunun bilinciyle ailelerimizi çevremizi toplumumuzu uyarmamız ve aydınlatmamız gerek. Eğer bir peygamberin gelişi veya doğumu kutlanıyorsa bu gecede daha çok ibadet edilmesi, Kur`an okunması ve İslam`ın gereksinimlerini yerine getirme konusunda bir gayret içerisine girilmesi gerekiyor. Yılbaşı akşamı özellikle İslam`a ve peygambere düşman olan televizyon ve yayın organlarından uzak durmamız gerekiyor. Hz. İsa`nın gelişini içki kumar vs. günah işlenen programları yayınlamak kaydıyla program yapan yayın organları gerçekte peygamber düşmanı televizyon ve yayınlardır. Dolayısıyla Müslüman halkımızın bu tür yayın yapan basın yayın organlarından uzak durması gerekiyor. İslami medyanın da bu konuda halkımıza yardımcı olması noktasında üzerine düşeni yerine getirmesi de şarttır." diye konuştu.

"Milli Piyango`dan uzak durulmalı"
Müslüman`ın kendisini Milli Piyango kumarından uzak tutması gerektiğini de sözlerine ekleyen Ural Hoca, "Müslüman olarak nasıl ki normal oynanan bir kumarın haram olduğu anlayışını taşıyor ve tepki gösteriyorsak, Milli Piyango`dan da aynı o şekilde uzak durup hatta misliyle tepkimizi ortaya koymamız gerekmektedir." dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)