KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Şehir Konferansları'na Prof. Dr. Zekai Şen konuk oldu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Erol Güngör Konferans Salonu'nda düzenlenen programda "Ortaçağ Karanlık mı Aydınlık mı?" konusunu anlatan Prof. Dr. Zekai Şen, dünyada bilimsel çalışmaların hemen hemen hepsinin din esaslı olduğunu söyledi.
Bilim tarihinde Eski Yunan'ın anıldığını, sonra önemli bir devrin atlanarak Rönesans'a geçildiğini kaydeden Şen, "Ama arada insanlığın altın devri olan İslam medeniyeti var. Orta Çağ'da İslam medeniyeti bilim alanında çok ileri seviyedeydi. Bu, batılı bilim insanlarının kitaplarında da ele alınıyor. Bilim Tarihinin Babası denilen George Sarton, 7. yüzyıldan başlayarak 12. ve 13. yüzyıla gelirsek batıda bir tane bile isim yapmış ne düşünür var, ne felsefeci var, ne bilim adamı var diyor. Sarton, kitabında 750'li yıllarda El Kindi'nin ilk Müslüman felsefeci olduğunu, kimyanın babasının da Cabir bin Hayyan olduğunu belirtiyor. Ama bunlar hiç anılmaz." diye konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)
"İslam medeniyeti Ortaçağ'da bilimde çok ileriydi"
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Şehir Konferansları'na konuk olan Prof. Dr. Zekai Şen, İslam medeniyetinin de Ortaçağ'da bilim alanında çok ileri seviyede olduğunu söyledi.
29.12.2013 09:33:01 / Güncel