ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, 'Roboski Katliamı'nın yıl dönümü dolayısı ile bir basın açıklaması yaptı.

28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesi Roboski köyü yakınlarında tarihe kara bir leke olarak kaydedilen bir katliamın yaşandığını belirten Yalçın, "Bu katliamın adı Roboski katliamıdır. Katliamda, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçaklarından atılan bombalarla çoğu çocuk 34 sivil Kürt vatandaşımız katledildi." dedi.

Katliamın üzerinden geçen iki yıl geçmesine rağmen faillerin ve bu emri veren güçlerin ortaya çıkartılmadığına değinen Yalçın, "Yoksa çıkarılmak istenmiyor mu? İsminde Adalet bulunan bir partinin iktidarında, eğer bu katliam örtbas edilmek isteniyorsa, bu olayın failleri ve perde arkasındaki güçler ortaya çıkarılıp teşhir edilmiyorsa, ister ismi devlet olsun, ister hükümet; adaletten ve eşitlikten dem vurmalarının artık hiçbir anlamı kalmamıştır." şeklinde konuştu.

Daha önceki katliamlardan bir farkı yoktur
Yalçın, 'Roboski Katliamı'nın sistemin daha önce işlemiş olduğu katliamlardan hiçbir farkının olmadığını belirterek, "Geçmişte Dersimde ve Zilan'da binlerce masumu katleden zihniyet neyse, bugün 'Roboski Katliamı'nı da yapan zihniyette aynı zihniyettir. Ve bu sistem var olduğu sürece bu ne ilk, ne de son katliam olacaktır." dedi.

Kasıt yok denilerek katliam örtbas ediliyor
Devletin adalet mekanizmasının iflas ettiğini söyleyen Yalçın, "Uzun süren araştırma ve inceleme sonucunda oluşturulan raporlarda sadece 'Kasıt yok' denilerek bu katliam örtbas ediliyorsa; şu çok iyi bilinmelidir ki, Roboski katliamına imza atanlarla birlikte, devletin bütün imkânları ellerinde bulunmasına rağmen bu katliamın faillerini ortaya çıkarmak için, ciddi bir çalışma yapmayan yetkililer de bu katliamın ortağıdırlar. Halk nezdinde suçlu sayıldıklarını bilmelidirler.

Bizim açımızdan; yapılan hak ihlalleri, cinayetler ve haksızlıklar hiçbir surette zaman aşımına uğramayacaktır. Değil 20 yıl 100 yılda geçse; er geç halk bunun hesabını soracaktır. Bizler de Hür Dava Partisi olarak haklarını arayanların savunucusu ve yanında olacağımızı belirtmek isteriz." diye konuştu. (Mehmet Demir İLKHA)