ŞIRNAK- Şırnak`ta yaptığı faaliyetlerle halkın teveccühünü kazanan Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, tarihe Roboski Katliamı olayı olarak geçen olayın yıldönümü sebebiyle bir yazılı basın açıklaması yaptı.

 Basın açıklamasını okuyan Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar "Sakın ALLAH` ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! ALLAH, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." (İBRAHİM; 42) ayetiyle başladı.

 34 gencecik insan tonlarca bomba ile vahşice katledildi
Basın açıklamasında, "Tarihler 28.12.2011`i gösterdiğinde, Uludere`nin Roboski(Ortasu) köyünde yaşayan, her türlü geçim kaynağından mahrum bırakılan, ancak birkaç kuşaktan beridir komşu Irak`tan getirdikleri eşyaları satarak hayatlarını devam ettirebilen halkın feryatları, yürekleri dağladı. TSK` ya bağlı, her türlü savaş teçhizatı ile donatılmış savaş uçakları, attıkları tonlarca bomba ile 34 gencecik insan vahşice katledildi. Fakat ne yazık ki devlet eli ile işlenen bu cinayet yıllar geçmesine rağmen, hala aydınlatılmış değildir. Yapılanlar adeta yapanların yanına kar kaldı. Hiçbir gerekçe ve bahane ile masum insanlar katledilemez." ifadeleri kullanıldı. 

Müslüman kürt halkından devlet adına özür dilenmeli
Roboski Katliamın tarihe kara bir leke olarak düştüğünü belirten açıklamada, "Devlette konumu ne olursa olsun meydana gelmesinde kimin bir rolü olmuşsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Mazlum Müslüman Kürt halkından Devlet adına özür dilenmeli, mağdur olmuş bu mustazaf insanların mağduriyetleri en iyi şekilde giderilmelidir. ` Sakın ALLAH` ı zalimlerin yaptığından habersiz sanma.` diyor Allah. Gün gelecek bu katliamı yapanlar cezalarını bu dünyada görmeseler bile, hesapların sorulacağı, hiç kimsenin kaçamayacağı Mahkeme-i Kübra da cezasını çekeceklerdir." denildi.

 STK`lar, Roboski`nin mağdur ailelerine yardım etmeli
Basın açıklamasının sonunda "Şırnak Nuh Eğitim Der olarak, sonuna kadar bu katliamın takipçisi olacağımızı, her platformda dile getirdiğimizi ve getirmeye devam edeceğimizi beyan eder, Hükümeti de üstüne düşeni yapmaya çağırıyoruz. Bununla beraber tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı halkımızın da Roboski katliamını gündemde tutmalarını, hiçbir gelir kayakları bulunmayan Roboski`nin mağdur ailelerine yardım desteğinde bulunmaya davet ediyoruz. Roboski katliamında hayatını kaybeden mazlumlara Allah`tan rahmet, kederli ailelerine ve halkımıza sabırlar diliyoruz. " temennilerinde bulunuldu. (Mustafa Erkan-İLKHA)



BASIN AÇIKLAMA TAM METNİ


Bismillahirrahmanirrahim

` Sakın ALLAH` ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! ALLAH, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.` (İBRAHİM; 42)

Tarihler 28,12,2011` i gösterdiğinde, Uludere (Qılaban)` nin Roboski(Ortasu) köyünde yaşayan, her türlü geçim kaynağından mahrum bırakılan ancak birkaç kuşaktan beridir komşu Irak` tan getirdikleri eşyalarla hayatlarını devam ettirebilen halkın feryatları, yürekleri dağladı. TSK` ya bağlı, her türlü savaş teçhizatı ile donatılmış savaş uçakları ile 34 gencecik insan tonlarca bomba ile vahşice katledildi. Fakat ne yazık ki devlet eli ile işlenen bu cinayet yıllar geçmesine rağmen, hala aydınlatılmış değildir. Yapılanlar adeta yapanların yanına kar kaldı. Hiçbir gerekçe ve bahane ile masum insanlar katledilemez.

Tarihe kara bir leke olarak düşen bu katliamın, devlette konumu ne olursa olsun meydana gelmesinde kimin bir rolü olmuşsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Mazlum Müslüman Kürt Halkından Devlet adına özür dilenmeli, mağdur olmuş bu mustazaf insanların mağduriyetleri en iyi şekilde giderilmelidir. ` Sakın ALLAH` ı zalimlerin yaptığından habersiz sanma.` diyor ALLAH (cc)… Gün gelecek bu katliamı yapanlar cezalarını bu dünyada görmeseler bile hesapların sorulacağı, hiç kimsenin kaçamayacağı Mahkeme-i Kübra`da cezasını çekeceklerdir.

Şırnak Nuh Eğitim Der olarak, sonuna kadar bu katliamın takipçisi olacağımızı, her platformda dile getirdiğimizi ve getirmeye devam edeceğimizi beyan eder, Hükümeti; üstüne düşeni yapmaya çağırıyoruz.

Bununla beraber tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı halkımızın da Roboski katliamını gündemde tutmalarını, hiçbir gelir kayakları bulunmayan Mağdur ailelerine yardım desteğinde bulunmaya davet ediyoruz.

Roboski katliamında hayatını kaybeden mazlumlara ALLAH` tan rahmet, kederli ailelerine ve halkımıza sabırlar dileriz.


Nurettin Tatar
Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı