AĞRI - Roboski katliamının yıl dönümünde HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı tarafından organize edilen kitlesel basın açıklamasında katliamın failleri lanetlendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye inmesine rağmen halkın ilgi göstermesi dikkat çekti.

 

Program Suat Çelik'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından HÜDA PAR üyesi M. Ali Ortaç Kürtçe bir konuşma yaptı.

 

Ortaç, konuşmasında 17 Aralık operasyonunda bir çok kişinin görev yeri değiştirilmesi ve görevden alınmaların hemen yapılmasına rağmen iki yıldır Roboski katliamı faillerinin bulunmayışının manidar olduğuna dikkat çekerek , "Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de 'Zalimlere meyletmeyin yoksa ateş size de dokunur' buyurmaktadır. Onun içi zalimlerin yanında değil karşısında olacağız. Belki şu anda zalimlerden hesap soracak gücümüz yoktur ama Allah zalimlere mühlet veriyor ve asla unutmuyor. Bizler de unutmayacağız inşallah. 17 Aralık operasyonunda bir çok görevden alma ve yer değiştirme yapılırken iki yıldır gerçekleşen katliamın faillerini neden ortaya çıkarmıyorsunuz?" diye sordu.

 

Program, okunan şiirin ardından HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan, halkın ilgi gösterdiği basın açıklamasını okudu.

 

'Geçmişten günümüze katliamlar devam etmektedir'
Aslan basın açıklamasını okurken , Müslüman Kürt halkının yüreğinin halen Roboskili mazlumlar üzerine kanadığının altını çizerek, " Terörle mücadele adı altında sürdürülen kirli savaşın bir sonucu olarak hedef gözetilmeksizin yapılan bu bombardıman, sistemin onlarca yıldır yaptığı cinayetlerden sadece biridir. Bu cinayetin şu ana kadar yapılanlardan tek farkı, bu katliamla hiç beklemedikleri halde suçüstü yakalanmış olmalarıdır. Bu olay bizlere sistemin Şeyh Said kıyamında, Ağrı-Zilan deresinde ve Dersimdeki katliamlarını hatırlattı. Bu olay tekrar Müslüman Kürtlerin kimsesizliklerini bize gösterdi. Ve yine bu olay Müslüman Kürtlerin kanının sistem nazarında ne kadarda ucuz olduğunu tekrar kanıtlamıştır. Şu da bilinsin ki Bu olayı gündem etmekteki amacımız halkların arasını açmak değildir. Amacımız işlenen bu zulme sessiz kalarak, suça ortak olmamak ve halkımızın acısını dillendirmektir." ifadelerini kullandı.

 

'Askerlerin yaptığı katliamın hesabını askerler mi soracak?'
Açıklamasının devamında katillerden hesap sorulacağına inanmadıklarını kaydeden Aslan," Roboski davasına gizlilik kararı konulmuştu, sivil bir dava olmasına rağmen takipsizlik kararı verilip dava askeri savcıya havale edilmişti. Yani şimdi asker tarafından öldürülen mazlumların hesabını askeri savcı ve askeri hakimler kendi komutanlarından soracaklar öylemi? Biz bu şekilde katillerden hesap sorulacağına hiç mi hiç inanmıyoruz. Hür Dava Partisi, siz Müslüman halkımızın yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına daima yanınızda ve zalimin yüzüne, zulmünü haykıran cesur feryadınız olacaktır. Sizlere operasyonlar yapıldı diye, Emniyet Müdürlerini görevden alıyorsanız, Roboski'de katledilen kardeşlerimizin katillerini de artık ortaya çıkarın."dedi.
Basın açıklaması Şaban Gökhan'ın okuduğu dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)