DİYARBAKIR - Silvan'da DTSO temsilciliği açılış törenine, Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, DTSO Başkan Yardımcıları DTSO Yönetim kurulu ve meclis üyeleri ve Silvan'da faaliyet gösteren DTSO üyeleri katıldılar.

 

Burada kısa bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Berkan Sönmezay, Silvan'ın tarihi değerleriyle öne çıkan bir ilçe olduğunu ifade ederek bu temsilciliği açmada emeği geçen başta Oda Başkanı olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

Son dönemde Silvan'ın nüfusunun 70 binden 42 bine gerilediğini dile getiren Belediye Başkanı Fadıl Erdede ise, ama geçmiş dönemde Silvan'dan metropol şehirlere gidenlerin şimdi artık Silvan'a gelip yatırım yapmak istediklerini belirterek ticaret odasının burada temsilcilik açmasının bir mihenk taşı ve dönemeç olduğunu söyledi.

 

Erdede son olarak, yerini yurdunu terk eden bütün Silvanlıları yatımlarını Silvan'a yapmaya davet etti.

 

DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ise, daha önce küçük bir evrak için Diyarbakır'a gitmek zorunda kalan esnafın artık buradaki temsilcilikte işlerini halledebileceklerini ve yeterli üyeye ulaşması durumda kendi başına bir oda olacağını ifade etti. (Yusuf Batı - İLKHA)