1948 Filistin İslami Hareketi`nden yapılan açıklamada, istihbarat araçlarının eşlik ettiği bir İsrail polis aracının, Salah`ın Ummu`l Fahm kentindeki evine gelerek İsrail İç Cephe Komutanlığı`nın hakkında aldığı yasak kararını kendisine tebliğ ettiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kararın, ``İsrail`in Kudüs`teki komplolarını ve yasadışı uygulamalarını açığa çıkaran Salah`ın Mescidi Aksa`dan uzaklaştırılmasını hedeflediği`` vurgulandı.

Kudüs Sulh Mahkemesi, 2 Aralık`ta Raid Salah`ın Kudüs`e "30 kilometreden fazla yaklaşmaması" yönündeki cezanın İsrail polisinden gelen talep üzerine 10 gün daha uzatılmasını kararlaştırmıştı.

"Mescid-i Aksa Muhafızı" olarak da bilinen Raid Salah, Kefer Kara kasabasında yaklaşık 3 ay önce verdiği cuma hutbesinde, İsrail aleyhine kışkırtıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. İsrail mahkemesi tarafından 6 ay Kudüs`e 30 kilometre yaklaşmama ve 14 bin dolar para cezasına çarptırılan Salah, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Salah, ceza aldığı söz konusu hutbesinde, 1969 yılında Mescid-i Aksa`ya yönelik kundaklama girişimi ve Mısır`da yaşanan olayların perde arkasında İsrail`in bulunduğunu ifade etmişti.