KONYA- Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu`nda gerçekleşen etkinliğe Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Eşi Hatice Gökbel`in yanısıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ve eşi Öğretim Görevlisi Figen Güleş, Genel Sekreter Fazilet Uyar, öğretim üyeleri, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Engelleri aştık geliyoruz"
Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü öğrencilerinin Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirmeleriyle başlayan buluşmanın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Öğrenci Temsilcisi Mertcan Ayıkol, "Bazı engelli arkadaşlarımız içine kapanık. Bu arkadaşlarımızın bu davranışlarını ortadan kaldırarak topluma kazandırmak amacıyla çalışmalıyız. Ben de bunun için buradayım. Ben de bir engelli olarak, görme engelli arkadaşlarımızın gözü, işitme engelli arkadaşlarımızın kulağı, ortopedik engelli arkadaşlarımızın eli ayağı olacağıma söz veriyorum. Üniversitemiz de bize bu konuda destek oluyor. Artık engelleri aştık geliyoruz." dedi.

"Özürleri engel haline getirmemeliyiz"

Buluşmanın açılışında konuşan Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özlem Karakuş, "Engelsiz Yaşam Birimi, üniversitede bulunan engelli öğrencilerin tespiti, bu öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarına çözüm bulunabilmesi için 2006 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren sosyal ve kültürel olmak üzere daha birçok çalışmaya imza atmıştır. Selçuk Üniversitesi bünyesinde bugün 110 ortopedik, görme, işitme ve zihinsel engelli başta olmak üzere çeşitli engellere sahip öğrencilerimiz bulunmaktadır. Konya`daki diğer üniversitelerle ortaklaşa bir kurul oluşturarak engelli öğrencilerimiz için daha genel çalışmalar yapacağız. İnsanlar dünyaya organ eksikliğiyle gelebilirler ancak biz bu özürleri engel haline getirmemeliyiz. Engelli öğrencilerimizin sorunlarını dile getirmek, onların sorunlarına çözüm üretebilmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Başta Rektörlüğümüz ve Gönül Elçilerimiz olmak üzere bu buluşmayı gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

"Kampüsün fiziksel yapısını yeniden dizayn edeceğiz"

Engelli bireylerin toplumdaki diğer bireyler gibi aynı imkanlara sahip olmaları gerektiğinin tartışmasız bir gerçek olduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, "Bu konuda kurumsal ve kişisel olarak hepimize çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukları yerine getirmek ve bu özel öğrencilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda çeşitli faaliyetler yürüttük. Kampüs içerisine yapılan engelli asansörleri, yatay ve dikey platformlar, engelli tuvaletleri ve hissedilebilir yüzeylerin yapımına 2014 yılında da devam edecek ve kampüsün fiziksel yapısını engellilerin yaşamını kolaylaştıracak şekilde yeniden dizayn edeceğiz. Konya Büyükşehir Belediyesi`nden 2014 yılının başından itibaren Kampüs ve Bosna-Hersek Mahallesi arasına engelli öğrencilerimize özel ücretsiz otobüs seferleri konulacağına dair söz aldık. Etkinliklerimiz sadece bu buluşmayla kalmayacak ve başka projelerle de engelli öğrencilerimizin sorunlarını gidermek için çalışacağız." dedi.

Sanat ve Tasarım Fakültesi`nden Dr. Perihan Tunç `Moral ve Motivasyon Dersi` verdi.
Toplantı sonrası engelli öğrenciler yararına verilen yemekte Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve üniversite idarecileri öğrenciler ve aileleriyle birebir sohbet ederek, taleplerini dinledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)