MARDİN - Hür Dava Partisi Mardin İl Başkanı Şehmus Akman yaptığı açıklamada, HÜDA PAR Mardin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının 25 Aralık`ta Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu`nun da katılacağı programla açıklanacağı bildirildi.
 
HÜDA PAR için adayın adayın şahsiyeti, dürüstlüğü ve liyakatli oluşunun çok önemli olduğunu belirten Akman, "Belediyecilik hizmetine talipsek bunların dışında idarecilik tecrübesi, işi bilir olması ve hizmet gönüllüsü olması da gerekir. Adaylar partilerin birer elçisidir. Sevilen, tanınan ve ismi üzerinde toplumda ortak kanaat oluşan bir kişi olmalıdır. Genel Merkezimizce, bu kriterlerimizin dışında adayların o şehrin halkından olması tercih ediliyor. Allah`a hamdolsun bu konuda bir sıkıntı yaşamadık, her şehirde bu kriterlere uyan pek çok kardeşimiz var. Dışarıdan, o şehir halkından olmayan yabancı birinin aday gösterilmesini etik bulmuyoruz." dedi.
 
Akman açıklamasının devamında, "Bizler belediyelerin hizmet yeri olduğunu, partizanlık yeri olmadığını, hizmet alma noktasında oy veren vermeyen, seven sevmeyen ayrımının olamayacağına inanıyor, herkesi bu konuda eşit görüyoruz. Rüşvetsiz, tarafsız, dürüst, adil ve gerçek hizmet ilkesi ve belediyecilik anlayışıyla 25 Aralık Çarşamba günü saat 18.30`da Kızıltepe Buhara Düğün Salonunda adaylarımızı açıklayacağımız programımıza bütün halkımızı davet ediyoruz." dedi.
 
(İLKHA)