MARDİN - Mardin'in Midyat Belediyesi, hazırlanan öğrencilere ücretsiz soru bankası hazırlık kitabı hazırladı.

Midyat Belediyesi, ilkokul ve ortaokullarda okuyan fakir ve yardıma ihtiyaçları olan öğrencilere soru bankası kitapçığı bastırarak, ücretsiz öğrencilere dağıtacak.

Dershaneye gidemeyen fakir öğrencilerin yardımcı olmak için; Fizik, Temel Matematik ve Dil ve Anlatım kitaplarından oluşan soru bankası kitapçığı bastırılarak okullara dağıtılıyor.

Belediyenin eğitime destek faaliyetleri kapsamında, öğrencilerin, ülkenin geleceğinin teminatı olduğunu dile getiren Midyat Belediyesi Personel Müdürü Şehmuz Gümüş, "Gençlerimize sahip çıkmak ve onları desteklemek için belediye olarak üzerimize düşeni yapmanın gayreti içerisindeyiz."dedi.

Dağıtılacak kitapları alacak olan öğrencilere de seslenen Belediye Personel Müdürü Gümüş, "Sizler, ülkemizin geleceği, aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Midyat'ımızın ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak kişiler sizlersiniz. Bunu başarmak için çok çalışmak, araştırmak ve öğrenmek zorundasınız. Şunu biliyoruz ki sizlerin başarısı ilçemizin ve ülkemizin başarısıdır. Bu çalışmayı yapmaktaki amacımız, siz değerli öğrenci kardeşlerimizin bilgi birikimlerine katkı sunmak, daha iyi yerleri kazanmalarına yardımcı olmaktır." Dedi.

Eğitime destek kapsamda dağıtılan Fizik, Temel Matematik ve Dil ve Anlatım kitaplarından oluşan soru bankası kitaplarının öğrencileri hazırlık yolculuğunda önemli katkı sunacağına inanıyorum. Açıklamalarda bulundu. M. Sait Başaran İLKHA