DİYARBAKIR- Yaptığı sosyal yardımlarla adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der 7`si Suriyeli 23 aileye gıda yardımında bulundu.
 
Soğuk hava ve işsizliğin kol gezdiği kış aylarında yapılan yardımlarla fakirlerin yüzünü güldüren Ergani Kardeş-Der, Suriyeli aileleri de unutmadı.
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Ergani`ye gelen Suriyelilere her ay düzenli olarak yardım eden kardeş-Der bu ay 7 Suriyeli aileye daha yardım yaptı.
 
ardımlarla ilgili olarak konuşan Ergani Kardeş-Der yardım komisyonu başkanı Mustafa Öz; "Soğuk hava ve işsizliğin olumsuz etkilediği muhtaç ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalıştık. Özellikle gidecek yerleri olmayan Suriyeli ailelerin, başta çocuklar olmak üzere soğuktan donarak öldüğü haberleri bizleri üzüyor. Biz de Ergani kardeş-der olarak Ergani`ye gelmiş olan Suriyeli aileleri unutmadık. `Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir` hadisini şiar edinerek muhtaçlara yardımlarımızı devam ettireceğiz." dedi. (M. Veysi Tosun - İLKHA)