DİYARBAKIR - Bir grup öğrencinin Dicle Üniversitesinde Suriye için yardım toplarken engellendiği iddialarını yalanlayan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, basında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Dekanlığınca yapılan açıklamada, Dekanlık olarak her zaman mazlum Suriye halkının yanında olduklarını söylediler.

İlahiyat Fakültesi Dekanlığınca yapılan açıklamada, " Bir kısmı fakültemiz öğrencisi olduğu anlaşılan bir grup, Suriye'ye yardım adı altında bağış toplamak istediği ve dekanlığımızın buna izin vermediği yönünde basında asılsız haberler yer almıştır. Dekanlığımız her zaman mazlum Suriye halkına yardımcı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bunu somut örneklerle ispatlayabiliriz. Bize sorulmadan tek taraflı bir şekilde basına yansıtılan haberler, asılsızdır, iftiradır ve basın ahlakı ile bağdaşmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Öğrenci olduklarını söyleyen bir grubun, dekanlığa gelerek Suriye için yardım toplamak istediklerini söyleyen Dekanlık, "Kendilerine, bu tür yardımların izinsiz bir şekilde fakültelerde toplanmasının yasaklandığını, Rektörlükten veya Valilikten izin almaları gerektiğini, izinsiz, makbuzsuz para toplamanın her türlü suiistimale müsait olduğunu, suiistimallerin Van depreminde yaşandığını belirttik." denildi.

Başvuruda bulunan kişiler izinsiz hareket ettiklerini belirten Dekanlık, " Ancak bu kişiler, izin almadıkları gibi izinsiz de olsa kurdukları standı kaldırmayacaklarını ifade ettiler. Ne dün ne de bugün dekanlığımızca polis çağrılmamıştır. Polis gelmiş olsa bile dekanlığımızın malumatı dışında gelmiştir." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada son olarak, "
1. Neden bu kişiler İlahiyat Fakültesini seçmiştir?
2. Bu kişilerin niyeti, gerçekten Suriye'ye yardım toplamak ise, neden usulüne uygun bir yöntemle toplamak istememişlerdir?
3. Neden izin almayarak dekanlığımızı zor durumda bırakmakta ısrar etmişlerdir?
4. Neden gerçek dışı beyanlarda bulunmuşlardır?" soruları yöneltildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)