Afganistan’ın Kandahar eyaletinin Arghandab bölgesinde NATO’ya bağlı Uluslararası Güvenlik Destek Gücü ISAF’ da görevli olan Polonyalı askerler yerel Afgan Polisi ile çatışmaya girdi ve 4 polis öldürüldü.

Polonyalı Askeri yetkililer Polislerin Taliban üyesi olduğu zannedilerek ateş açıldığını bildirdiler. Açılan ateşe ateşle karşılık veren polis memurlarından ikisi olay yerinde öldürülürken, yaralanan diğer iki polis ise hastanede hayatını kaybetti. Üç polis memurunun da NATO güçlerine bağlı Polonyalı askerlerle girdikleri çatışmadan yaralı kurtuldukları belirtiliyor.

Polis yetkilileri, NATO askerlerinin kontrol noktasında arama yapmak istediklerini ancak kontrol noktasındaki polisler yaklaşmamalarını söylemeleri üzerine çatışma çıktığını savundu.

Öldürülen polislerin, Taliban`la mücadele için yerel halk arasından işe alınan Afgan Yerel Polis gücüne bağlı polis memurları odluğuna işaret ediyor.

Taliban`ın güçlü olduğu bölgelerden olan Arghandab`da geçen yıl şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Çatışmaya ilişkin genel bilgileri doğrulayan Afganistan`daki uluslararası güç yetkilileri, olayla ilgili ayrıntılı bir raporun soruşturma sonucunda yayınlanacağını söyledi.