Dışişleri Bakanlığı, Türkiye vatandaşlarının zorunlu kalmadıkça Güney Sudan’a seyahat etmekten kaçınmaları uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 Aralık 2013 tarihinde başkent Juba’da başlayan çatışmalar nedeniyle şehirdeki güvenlik ve istikrar durumunun bozulduğu ve bu olayların ülkedeki diğer ülkelerin vatandaşları gibi Türkiye vatandaşlarının da güvenliğini olumsuz etkileyebilecek bir mecraya girdiğinin görülmekte olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye vatandaşlarının bu aşamada zorunlu kalmadıkça Güney Sudan’a seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Halen Güney Sudan’da bulunan veya Güney Sudan’a gitmek zorunda olan vatandaşlarımızın ise şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları, olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları ve her koşulda müteyakkız olmaları önem arzetmektedir.
 
Vatandaşlarımızın ayrıca, Bakanlığımız ve Juba Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları dikkatle takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."