BATMAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan ve dilenen 5 Suriyeli aile çetin geçen bu kış aylarında yakacak odun, içecek su, kuru ekmek dahi bulmakta zorlandıklarından dolayı perişan durumda oldukları için kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyorlar.

Suriyeli mülteciler, Şirinevler mahallesi No:2'ye yerleşen yaklaşık 30 kişilik aile, yıkılmak üzere olan 2 katlı yıkık dökük harabe bir evde yaşam ile ölüm arasında mücadele veriyor.+ m

Yaklaşık bir kaç aydır Suriye'nin Qamişlo kentinden Batman'a sığınan yaklaşık 30 kişilik Sexonebo ailesi, bu soğukta oldukça zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. 13 çocuk, 2 yaşlı ve gençlerden oluşan aile, kendilerine uzanacak bir yardım elinin gelmesini bekliyor.

Bu kışta yakacak odun, kömür dahi bulamayan ailenin gençleri, Batman'da her gün iş aradıklarını ancak kendilerine kimsenin iş vermediğini söyledi. "Batman'da iş bulmakta çok zorlanıyoruz. Kimse bize iş vermiyor. Çoğumuz dilenere geçimimizi sağlıyoruz. Bazen de komşuların yardımlarıyla ayakta kalıyoruz. Bu kışın ortasında Batman'da yakacak odun, yiyecek yemek dahi bulamıyoruz. Çocuklarımız ve yaşlılarımız böyle giderse açlık ve soğuktan dolayı ölecekler" diyen gençler, Batman halkı, hayır kuruluşları ve ilgili kurumlardan yardım beklediklerini belirttiler.

30 kişi bir eve sığındı
Daha önce Suriye'de yaşayan ve çatışmaların yayılması ile Batman'a kaçan yaklaşık 30 kişilik aile, Batman'daki şartların kendileri için Suriye'deki savaş şartlarından daha zor ve daha ağır olduğunu vurguladı.

Yakacak odun, kömür, ilaç, su ve ekmek sıkıntısı yaşayan aile bireylerinin iş bulamadığını ve herkesin Suriyeli oldukları için kendilerine ön yargılı yaklaştığını belirten Ferit Sexonebo, "Bu kış ayında bile kimse bize merhamet etmiyor. Kömür almak için Valiliğe müracaat etmemize rağmen kimse bize kömür vermedi. Bizler buraya keyif için gelmedik. Bizler de Müslümanız, insanız, savaştan ve açlıktan kaçtık ama burada soğktan ölmek üzereyiz. Hayırseverlerden ve yetkililerden bize yardım etmelerini bekliyoruz." dedi.

30 kişilik aile, iki katlı yıkık bir evin her bir odasında en az 6 kişi kalıyor. Küçük çocuklarıyla birlikte ayaşayan aileler, trajedilerin en büyüğünü yaşıyor. (M.Fatih Akgül - İLKHA)