BİTLİS - Bitlis Valiliği ve Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında yürütülen "Doğu Okuyor Projesi" kapsamında yazar Ali Bulaç ve Kemalettin Çalık okurlarıyla buluştu. Bulaç, yaptığı açıklamada İsrailin, siyasi sınırları belirlenmeyen işgalci bir devlet olduğuna dikkat çekti.

 

Şark Mermer Otelde verilen kahvaltıya Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yazarlar Ali Bulaç ile Kemalettin Çalık, kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.

 

Kahvaltıdan sonra kısa bir açıklama yapan Vali Yurdakul, "Yaklaşık bir yıldır ilimizde 'Bitlis okuyor' projeleri kapsamında 100'ün üzerinde yazarımız, öğrencilerimizle, halkımızla, gençlerimizle ve yöneticilerimizle buluştu. Bu gün de tanınan yazarlarımızdan Ali Bulaç ve Kemalettin Çalık bizimle beraberdirler. Katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

 

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yazar Bulaç, İsrail'in, siyasi sınırları belli olmayan bir işgal devleti olduğunu belirterek, "İsrail ile mevcut 5 problem bulunmaktadır. Bu problemlerden biri de Mescid-i Aksa'dır. Burada mabetlerini inşa etmek istiyorlar. Onların iddiasına göre mabed mescidi Aksa'nın altındadır. Bunu inşa etmek için mescidi yıkmaları gerekiyor.Biz 1967 güvenlik konseyi kararlarını kabul ediyoruz. Yani İsrail'in bölgede yaşama hakkı var. Fakat İsrail'den istediğimiz en önemli şey sınırlarını belli etmesidir. Oysaki siyasi sınırları belli olmayan tek devlettir İsrail. Sınırları belli değil, çünkü sürekli bunu genişletmek için işgal politikasını sürdürüyor. İsrail, Filistinlilerin haklarını tanımalıdır." şeklinde konuştu.

 

Açıklamaların ardından Vali Yurdakul, yazarlar Ali Bulaç ile Kemalettin Çalış'a ahlat bastonu hediye etti. Yazarlar da katılımcılara kitaplarını imzalayarak hediye ettiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA)