BİTLİS - Bitlis, İstanbul Feshane günlerinin ardından bu kez İzmir Fuar alanında tanıtılacak. 19-22 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Bitlis Tanıtım Günleri öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis'in tarihi, kültürel ve görsel değerlerini dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini söyledi.

 

Vali Yurdakul yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bitlis'in tarihi, turistik ve görsel değerlerini tanıtma çalışmalarının devam ediyoruz. Geçen yıl Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım günlerinde vatandaşlarımızla buluşmuştuk. Geçtiğimiz ayda İstanbul Feshanede İstanbullu, Bitlisli ve Türkiyeli hemşerilerimizle buluştuk. 19-22 Aralık tarihinde İzmir'de uluslararası fuar günlerinde orada yaşayan hemşerilerimiz ve İzmirli vatandaşlarımız buluşacağız."

 

Tanıtım noktasında Bitlis'in aktif olamadığını söyleyen Vali Yurdakul, "Ama bundan sonra yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında olacağız. 2014 yılı içerisinde Moskova, Berlin, Londra ve Avusturya Fuarlarında yer almayı düşünüyoruz.
İzmir'de düzenlenecek olan Bitlis tanıtım günlerine Ege'deki hemşerilerimiz başta olmak üzere 19 Aralık saat 12.30'da İzmir fuar merkezinde yapacağımız açılışa bütün hemşerilerimizi Ege'de yaşan İzmirli kardeşlerimizi misafirlerimizi bekliyoruz. Son bir haftadır İzmir'in semtlerinde, Konak, Basmane, ve Yeşilyurtta halkoyunlarımız, sergilerimiz, Bitlisliler gününe işaret ediyoruz. 19 Aralık'ta görkemli bir açılış yapacağız." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)