Bugün İstanbul ve Ankara merkezli başlatılan olağanüstü operasyonun iç yüzü ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre yolsuzluk ve rüşvet gibi önemli ayakları içeren operasyonu, Ergenekon eski savcısı, şu anki İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz`e bağlı Cumhuriyet Savcısı Celal Kara yürütüyor.

İŞTE OPERASYON BAŞLIKLARI

Bu kapsamda yürütülen birbiriyle bağlantılı üç ayrı soruşturma olduğu ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre operasyon üç ana başlıkta yürüyor:

1-TOKİ İHALELERİ-
Soruşturmanın birinci ayağı ünlü işadamı ve müteahhit Ali Ağaoğlu`nun da aralarında bulunduğu bazı TOKİ müteahhitlerini kapsıyor. Müteahhitler, rüşvet karşılığı hazine arazilerinin imara açılması başlığı altında gözaltına alınıyor.

2. İSTİMLAK VE RÜŞVET - Operasyonun bu ayağının merkezinde İstanbul`un Fatih Belediyesi var. Fatih Belediyesi kapsamında Marmaray`ın geçtiği güzergahla ilgili istimlak çerçevesinde verilen rüşvet ve yolsuzluk iddiaları operasyonun temelini oluşturuyor. Bu noktada iki bakanın oğulları ve Fatih Belediye Başkanı da gözaltına alındı. Oğulları gözaltına alınan bakanların Muammer Güler ve Zafer Çağlayan olduğu ve Belediye Başkanı Mustafa Demir`in de gözaltına alınanlar arasında bulunduğu ifade ediliyor.

3. VATANDAŞLIK ve MASAK
Dosyası - Operasyonun bu ayağında yasadışı vatandaşlık işlemleri ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) bulunuyor. Operasyonun merkezinde ise (Ebru Gündeş`in kocası) Reza Zarrab olarak bilinen TC vatandaşlığına geçtikten sonra Rıza Sarraf adını alan kişinin yaptığı yüklü miktardaki kara para aklama işlemleri ve yüklü miktarda para transferi yer alıyor. Bu kapsamda Halk Bankası Genel Müdürü ve bürokratlarının da gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

Bu arada adı geçen Rıza Sarraf`ın olağan üstü bir hızda vatandaşlık işlemlerinin de Muammer Güler`in üzerinden yürütülmesi ve bu kişinin hızlıca vatandaşlığa geçirildiği ifade ediliyor.

GÖZALTILAR 50 KİŞİYİ BULABİLİR

Şu anda bu operasyonlar kapsamında 20`yi aşkın kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Bu rakamın gün içinde ve önümüzdeki günlerde 50`yi bulabileceği de belirtiliyor. Gözaltına alınanlar arasında 4 bakan danışmanının da bulunduğu, gelen bilgiler arasında.

Rotahaber