BATMAN - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Balpınar (Gırêsira) beldesinde derme çatma çadırlara yerleşen ailelere, AFAD tarafından kuru gıda, temizlik malzemeleri ve giyecek elbiseden oluşan yardım paketleri dağıtıldı.

 

Yardımlardan memnun olan Suriyelilerden Raib Hıdır Ali ve Hıdır Ali Habeş, yardım ulaştıran yetkililere teşekkür ederek, "Bunları bize getiren yetkililerden Allah razı olsun. Gerçekten çok mağduruz. Buradaki köylüler de bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu soğukta bizim en çok yakacak oduna ve çocuk bezine ihtiyacımız var." dediler.

 

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, beldedeki meraya yerleşen 19 aileden oluşan yaklaşık 110 kişilik Suriyeliler, kampa yerleşmek istemedikleri için Balpınar (Gırêsira) beldesinde kurdukları derme çatma çadırlarda kalıyor.

 

Twitter'den konu ile ilgili eleştirilere cevap veren Batman Valisi Yılmaz Arslan, "Balpınar'da çadırda yaşayanları, il merkezindeki eski bir okulumuza yerleştirmek için arkadaşlarımız uğraştılar, ancak istemediler. Sadece gıda talep ettiler ve bu ihtiyaçlarını karşıladık." dedi. (Muhyeddin Beyca - İLKHA)