"Mevlana Celaleddin Rumi`yi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Ankara Gölbaşı`nda meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 4 pilot subay ve astsubayımıza, Allah`tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum."

 "Akşam inşallah Şeb-i Arus merasiminde Mevlana dostlarıyla Hazreti Mevlana`yı bir kez daha hatırlayacağız. Rabbim Anadolu ve Trakya topraklarını sevgi mayasıyla yoğurmuş Hz. Mevlana`dan razı olsun. Şemsi Tebrizi, Sadreddin Konevi, Muhyiddini Arabi`den Allah razı olsun. Alaaddin Keykubatlara, Kılıçarslanlara, nice kahramanlara Rabbimden rahmet niyaz ediyorum."

ERBAKAN HOCAYI RAHMETLE ANIYORUM

"2011`de hakka uğurladığımız Tahir Körükçü hocamıza, eski Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan hocamıza da buradan rahmet niyaz ediyorum. Mekanları cennet olsun."

"Konya`nın benim nezdimde, hareketimiz nezdinde çok ayrı ve müstesna bir yeri var. Konya bu yolculukta bize rehber oldu. Bizim yolumuzu aydınlatan fener oldu. En sıkıntılı dönemlerde bize yol gösteren adeta bir kutup yıldızı oldu. Ne zaman başımız dara düşse, Konya`nın hayır dualarını desteğini her zaman yanımızda hissettik."

HAYIR DUALARINIZLA ENGELLERİ AŞTIK

"Sizin destekleriniz sayesinde, hayır dualarınız sayesinde, karanlıklar aydınlığa çevrildi, zorlar kolay oldu, engeller sizin dualarınızla aşıldı. 11 yıl boyunca siz bize ne emrettiyseniz, hangi talimatı verdiyseniz biz onu yerine getirmek istedik. Siz nereyi işaret ettiyseniz istikametimizi oraya çevirdik. Neyi sakıncalı gördüyseniz oradan uzak durduk. 11 yıl boyunca bu kadim Selçuklu başkentine, Hz. Mevlana`nın şehri Konya`ya mahcup olmadık, size mahcubiyet yaşatmadık."

BİZE İNANDIĞINIZ GÜVENDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Bugün bu anlamlı günde Hz. Mevlana`nın 740. vuslat yıldönümünde Konya`ya gönülden teşekkür ediyorum. Her daim yanımızda yer aldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bize inandığınız ve güvendiğiniz için sonsuz teşekkür ediyorum. 81 vilayetimiz aziz milletimiz arkamızda olduğu müddetçe hakkı savunmaya, mücadele vermeye devam edeceğiz."

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

"Bakın burada Konya`da bir kez daha söz veriyorum. Sizin itimadınıza, güveninize asla halel getirmeyeceğiz. Sizin açtığınız yoldan, sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağız. Hiçbir tehdide boyun eymeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe geri adım atmayacağız. İstedikleri kadar çirkin yollara tevessül etsinler. Kirli ittifakların içine girsinler. Buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye`de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir."

ARKASINA KARANLIK ODAKLARI ALANLAR BİZE İSTİKAMET ÇİZEMEZ

"Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar, bu ülkeye bu millete istikamet çizemezler. Arkasına sermaye ve medyanın gücünü alanlar, bu ülkenin istikametini değiştiremezler. Bir takım karanlık çevreleri alanlar, istikametimizle oynayamazlar. Türkiye`nin ayarlarını değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon ve ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Ak Parti iktidarı buna izin vermez. Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa, o seçime girsinler, hesabı orada milletle görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsade etmeyiz. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye üçüncü sınıf bir kabile devleti değildir. İçerden ya da dışardan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz. Benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu millete diz çöktüremedi, diz çöktüremez ve diz çöktüremeyecektir."

SALDIRILAR MİLLETE DİZ ÇÖKTÜREMEZ

"Saldırılar tuzaklar bu millete diz çöktüremedi, bundan sonra da çöktüremez. Ben şunu biliyor ve hissediyorum. Bayburtlu neneler bizim için dualar ediyorlar. Erzurumlu yaşlı amcalar bizim için dualar ediyorlar. Van, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Bitlis`te kardeşlerimiz bize Allah razı olsun diyorlar. Rize, Trabzon, Antalya, Hatay, Edirne, Ankara, Çorum`da kardeşlerimiz seccadelerinin üzerinde bizim için dualar ediyorlar. İşte Konya burada, Mevlana`nın şehri bize dua ediyor. Biz daha ne isteyelim. Bize daha ne gerek? Onun için hakkı savunmaya devam edeceğiz. Kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Filistin`de hep hakkın yanında olduk, Mısır`da hep hakkın yanında olduk, hakkın yanında olmaya devam edeceğiz. Suriye`de hakkın yanında olduk dimdik durmaya devam edeceğiz."

BAŞIMIZ DİK ALNIMIZ AK

"Bu yaşıma kadar KOnya`ya ve diğer 80 vilayetin hepsine başımız dik ve ak geldik. Bundan sonra da Hz. Mevlana`nın huzuruna inşallah başımız dik alnımız ak çıkacağız."

"Birilerinin topu tüfeği her türlü hilesi hurdası varsa, bizim Allahımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter, millet, siz yetersiniz. Allah bes, baki heves yani Allah yeter geri kalan hevadır hevestir. Olay bu."

"11 yıldır ülkemizin hizmetindeyiz. Milletimizin hizmetindeyiz. Sizin yüklediğiniz vazifeyi yerine getirmenin gayretindeyiz. Türkiye`yi büyütmek için, kardeşliğimizi daha da yüceltmek için 11 yıldır mutlu bir mücadelenin içerisindeyiz."

11 YILDA TÜRKİYE`Yİ ÜÇ KAT BÜYÜTTÜK

"Türkiye`yi 11 yılda 3 kattan fazla büyüttük. İhracatıyla, yatırımlarıyla, üretimiyle, Türkiye`yi istikrarlı bir zemine kavuşturduk. Her anlamda Türkiye`yi normalleştiriyoruz. Zulümleri tek tek ortadan kaldırıyoruz. İnsanımızın kimliğini ve kutsallarını tahkir eden, asli vazifesini unutup, vatandaşın diliyle, değerleriyle, yaşam tarzıyla meşgul olan bir devlet anlayışını artık tarihe havale ediyoruz. İşte başörtüsü zulmünü ortadan kaldırdık. Üniversitelerde çocuklarımız istedikleri gibi eğitimlerini görüyorlar. Kamuda hanım kardeşlerimiz çalışabiliyorlar. TBMM`de vekiller tıpkı asiller gibi başı açık veya örtülü vazife yapabiliyorlar. Biz yasakları kaldırıyor, milletimizin önüne seçenekler koyuyoruz."

"Son 1 yıldır Allah`a hamdolsun terör nedeniyle bir tek şehidimiz dahi gelmedi. Artık farklı bir atmosfer oluştu. Farklı bir kardeşlik iklimi oluştu. Doğu ve güneydoğu illeri de bu farklı havayı teneffüs ediyor. Her alanda bir canlanma var. Ekonomide, sosyal hayatta çok ciddi bir canlanma var. Bu barış havası Türkiye`yi çok daha yüksek seviyelere taşıyacak."

"2023 hedeflerine kararlılıkla ilerliyoruz. Şunu unutmayın bu bir müjdedir. 21. yüzyıl Türkiye`nin yüzyılı olacak. Bunu engellemeye çalışacaklar, yavaşlatmaya çalışacaklar ama bu aziz millet, ülkesine bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkarak bu kutlu yürüyüşü inşallah tamamına erdirecektir."

Rotahaber