ŞANLIURFA - Siverek İlçesi Gülabibey Mahallesinde ortaokul 8. sınıf öğrencisi Tahir A, evde kimsenin olmadığı bir sırada bilinmeyen bir sebeple kendisini ip ile tavana asarak intihar etti.

 

Komşuların durumu fark etmesi sonucu ambulans ile Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tahir A, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Siverek Devlet Hastane morguna kaldırıldı.

 

Tahir A'nın 8. sınıf öğrencisi olduğu ve ailesinin mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiği öğrenildi.

 

Öte yandan Son zamanlarda özellikle genç yaşlarda yaşanan intihar vakaları gençlerdeki manevi boşluğu gözler önüne seriyor. Alimler toplumdaki manevi boşluğun giderilmesi yönünde çalışmalar yapılıp, daha genç yaşlardan itibaren Allah ve ahiret inancının anlatılmasını tavsiye ediyor.

 

Allah ve ahret inancı sağlam olan insanların kolay kolay intihar etmeyeceğini belirten Molla Fatih Varol, 'Kim ki kendini bir şeyle öldürürse kıyamet kopana kadar o acıyı hissedecektir. Ve kıyamete kadar defalarca ölecektir. Kim ki bir yerden kendini atarsa kıyamete kadar bir yerden atlıyormuş gibi acı hissedecektir.'hadisi şerifini aktararak intiharın İslam'daki cezasına dikkat çekti.

 

Özellikle gençlerin manevi boşluğunun giderilmesi için İslami programlar yapılması gerektiğini belirten Varol, İslami bilincin artmasıyla bu gibi vakaların önüne geçilebileceğini söyledi.

 

Yaşanan intihar vakaların sosyolojik nedenlerinin araştırılması gerektiğini dile getiren Sosyolog Sait Adıyaman ise, "İslam'ın toplumsal hayattan uzaklaşmasıyla birlikte manevi boşluğa giren gençler çareyi intihar etmekte görüyor. Bunun önüne geçmek için eğitim müfredatında İslami öğelere sıkça yer verilmeli, pozitif ilimler anlatılırken İslami bilimler tamamen göz ardı edilmemeli bunlara da yer verilmelidir." dedi.  (İLKHA)