BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der Gıda Bankası), Batman`daki Suriyelilerin kaldıkları iki katlı yıkık dökük evlerindeki tüm kapı ve pencerelerine cam taktırdı.

Yaptıkları yardım ile ilgili bilgi veren Umut-Der Gıda Bankası Denetim Kurulu Başkanı Fevzi Aydın, kendilerine kayıtlı olan ve bir evde kalan Suriyeli 5 ailenin oturdukları yıkık evdeki tüm kapı ve pencerelerine soğuk almasın diye cam taktırdıklarını söyledi.

Ellerinden gelen tüm imkanları yardıma muhtaç herkese eşit bir şekilde seferber ettiklerini ifade eden Aydın, "Bu yıkık evde 5-6 Suriyeli aile yaşamaktadır. Hiç bir kapı ve pencelerinde cam yoktu ve biz gelip gördüğümüzde tir tir titriyorlardı. Umut-Der olarak tüm kapı ve pencerelerine yeni cam taktırdık. Devlet her eve kömür dağıtıyor ama Suriyeliler, kendilerine kömür vermediklerini söylüyorlar. Bu soğuk kış şartlarına rağmen üzerlerinde doğru dürüst elbiseleri, yiyecekleri bile yok. Çok zor bir durumdadırlar. Bizler elimizden gelen tüm çabayı harcıyoruz ama o kadar çok muhtaç aile ve Suriyeliler varki bizlerde yetersiz kalıyoruz ve içimiz acıyor." dedi.

Hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini vurgulayan Aydın, "Bu soğukta bizler kalorifer evlerimizde dayanamazken onlar camsız, penceresiz, kapısız bir şekilde yıkık bir evde yaşam mücadelesi veriyorlar. Özellikle hayırsever vatandaşların gelip bu insanları görmelerini rica ediyoruz. Onların bu halini görüpte duyarsız kalmak imkânsızdır. Hayırseverlerden bu insanlara gelip yardım etmelerini istiyoruz. Daha önce yardımlarda buluan tüm hayırseverlerden de Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kendilerine yardım edilen Suriyeli aileler ise, yaşam mücadelesi vererek kaldıkları bu soğukta kendilerini unutmayarak her seferinde yardımlarını ulaştıran Umut-Der`e teşekkürlerini iletti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 İleri >>