HRF'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Brezilya hükümeti, vakıf tarafından bir hafta önce Brezilya'ya turist olarak gelen İsrailli asker hakkında yapılan suç duyurusu üzerine harekete geçti.

Mahkeme, ismi açıklanmayan israilli asker hakkında soruşturma açılmak üzere polise "acil talimat" verdi.

Brezilya Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 88. Maddesine atıfta bulunan Federal Mahkeme, polisten, savcı tarafından talep edilen soruşturma tedbirleri kapsamında acilen harekete geçmesini istedi.

"Şüphelinin bizzat Gazze'de patlayıcı yerleştirdiğini gösteren kanıtlar var"
HRF'nin suç duyurusunda, eylemlerin daha geniş bir çabanın parçası olduğu, uluslararası hukuk kapsamında "soykırım ve insanlığa karşı suç" teşkil ettiği belirtildi.

Suç duyurusu kapsamında sunulan deliller arasında, söz konusu israilli askerin Gazze'de, bizzat patlayıcı yerleştirdiği ve mahallelerin yıkımına katıldığını gösteren video görüntüleri, coğrafi konum verileri ve fotoğrafların yer aldığı kaydedildi.

HRF, mahkemenin soruşturma kararı kapsamında Brezilya makamlarından hızlı hareket etmeleri talebinde bulundu.

Şüphelinin de bir an önce gözaltına alınması çağrısında bulunan HRF, söz konusu askerin Brezilya'dan kaçması ve delillerin yok edilmesi risklerine dikkati çekti.

HRF'nin baş avukatı Maira Pinheiro, İsrail askerinin ifade ve eylemlerinin, "Gazze'deki soykırım hedefleriyle" açıkça örtüştüğünü söyledi.

Pinheiro, "Soruşturmanın bütünlüğünü sağlamak ve kişinin adaletten kaçmasını önlemek için şüpheli sadece gözaltına alınıp serbest bırakılmamalı, tutuklanmalıdır." ifadesini kullandı.

Müslüman olmayan ülkeler bile çoktan harekete geçti, TBMM sessizliğini koruyor!

HÜDA PAR'ın Vatandaşlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi kabul edilmişti.

HÜDA PAR'ın Türkiye vatandaşı olup da Gazze'deki soykırıma ortak olan siyonistlerle ilgili Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi kabul edilmiş ancak yasalaşması için hala harekete geçilmedi.

HÜDA PAR'ın hazırladığı kanun teklifi, soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçların soruşturulmasında TBMM’ye de yetki verilmesini öngörüyor. Böylece, siyasi mülahazalardan bağımsız olarak soruşturma talebi yapılabilecek.

Ayrıca, yabancı devletlerin ordularına gönüllü olarak katılan ve soykırım veya insanlığa karşı suç işleyenlerin Türkiye vatandaşlıklarının düşürülmesi ve Türkiye’deki mal varlıklarına el konulması da öngörülüyor.

Kanun teklifi, savaş suçlarına bulaşmış kişilerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlayacak.

Soykırımcı israilin Filistinlilere yönelik zulmü her alanda devam ederken Türkiye henüz soykırım suçuna dahil olan çifte vatandaşların vatandaşlıktan atılmasına yönelik bir adım atmadı. 

HÜDA PAR, Türkiye’den işgal rejimine  giderek Gazze’deki soykırıma katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılmasına yönelik kanun teklifini  TBMM Genel Kurulu'na sunmuş, 9 Temmuz 2024’te yapılan oylamada kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi kabul edilmişti. Ancak tasarı henüz Genel Kurul’un gündemine alınmadı. Uluslararası Adalet Divanı'nda israil aleyhindeki soykırım davasına müdahillik beyanında bulunan Türkiye'den soykırıma katılan çifte vatandaşlar için de somut adım atması bekleniyor.  

Katar medyası Türkiye vatandaşı olup Siyonist israil için Gazze’de soykırıma gidenlerin sayısının  4 bin olduğunu iddia etmişti.


Mehmet Bozdaş