Talih kuşu(!) Başını yaktı

TÜRKİYE’DE her yıl piyangodan çıkan talih kuşunun(!) son kurbanı Arnavutköy’de yaşayan Yusuf Akoğlu oldu. Geçen sene yılbaşı için aldığı çeyrek bilete büyük ikramiyenin vurmasıyla 10 milyon liranın sahibi olan Akoğlu’nun mutluluğu kısa sürdü. İkramiye çıktıktan sonra aile içi anlaşmazlıkların baş göstermesi ile çocukları ve eşi arasında kalan Yusuf Akoğlu boşanma kararı aldı. Parasının 6 milyon lirasına çocuklarının el koyduğu 74 yaşındaki Yusuf Akoğlu hem yuvasını yitirdi, hem de huzurunu.

Rahmi YOLCU

Milli(!) Piyango adı altında oynatılan kumar insanları helâka götürüyor. Talih Kuşu denerek devlet eliyle meşrulaştırılan kumar, aileleri dağıtmaya ve huzursuzlukların baş sebeplerinden birisi olmaya devam ediyor. Türkiye’de her yıl piyangodan çıkan talih kuşunun(!) son kurbanı Arnavutköy’de yaşayan Yusuf Akoğlu oldu. Geçen sene yılbaşı için aldığı çeyerek bilete büyük ikramiyenin vurmasıyla 10 milyon liranın sahibi olan Akoğlu’nun mutluluğu kısa sürdü. İkramiye çıktıktan sonra aile içi anlaşmazlıkların baş göstermesi ile çocukları ve eşi arasında kalan Yusuf Akoğlu boşanma kararı aldı. Parasının 6 milyon lirasını çocuklarına taksim eden 74 yaşındaki Yusuf Akoğlu hem yuvasını yitirdi hem de huzurunu. Bu durum dünyada da pek farklı değil. İngiltere’de 240 milyon dolarlık bir piyango kazanan Adrian-Gillard Bayford çifti daha sonra anlaşamayarak ayrılmıştı. Yine 165 milyon dolarlık bir ikramiye kazanan İngiliz Dave ve Angela Dawes çifti de yoğun tartışmalar sonucu boşandı. 75 milyon dolar kazanan bir başka çift ise paranın ve lüksün kendilerini birbirlerinden uzaklaştırdığı gerekçesi ile ayrıldılar.

Halk Milli Piyango, talih kuşu gibi süslü isimler ile kandırılıyor

Özelleştirilmesi gündemde olan şans oyunları son yıllarda büyük bir ivme yakalamış durumda. Sözde muhafazakârlaşan Türkiye’de 2010-2012 yılları arasında yüzde 46.7 oranında artış göstererek görülmemiş seviyelere ulaştı. Devlet için kazanç kapısına dönüştürülen kumar ile halk Milli Piyango, talih kuşu gibi süslü isimler ile kandırılıyor. Gerçekte ise oynatılan kumarlar sonucu yıkılan yuvalar, alt üst olan hayatlar ve intiharlar gözden kaçırılmaya çalışılıyor.