Hüseyin Sağlam / Doğruhaber / Haber - Yorum
 
Uğruna nice nutuklar atıldı, nice övgüler dizildi, nice dezenformasyonlar yapıldı. Daha da beteri, nice canlar telef edildi.

PKK’nin diğer tüm Kürtlere karşı bir silah haline getirdiği Rojava üzerindeki “devrim” şayiaları, “yevrim” kavramının köklerine kibrit suyunu dökmekle kalmadı, mevcut duruma “devrim” demeyen kesimlere karşı da adeta “Kürtlükten irtidat” zemini haline dönüştürüldü.

Hep Nusra’ya katılan bir avuç kişi üzerinden dezenformasyon faaliyetleri yürütüldü, oysa “devrim” ateşinde kızartılarak Rojava’ya gönderilen binlerce Kürt gencinin heder olan kanları toplumdan özenle saklandı.

“Çözüm süreciyle” beraber oluşan çatışmasızlık halinde dağa çıkarılan binlerce genç, Rojava sahasına sürülerek çocuk yaşta kirli savaşın birer unsuru haline getirildiler. Tabii ki “devrim” adına!

Üstelik öyle bir dezenformasyon uygulandı ki Şam yönetimiyle girişilen kirli pazarlığın “devrim” kavramının neresine düştüğü bile tartışılamadı, tartıştırılamadı. Oysa ortaya çıkan bazı detaylar, aslında “devrim”den kastın artık gizlenemeyen kirli ilişkilere dönüştüğünü, bunun artık gizlenemeyecek boyutlarda olduğunu göstermeye yetiyordu.

Bunun en son örneği, PKK’ye ait ANF sitesinde yer alan bir haber oldu. Aslında artık haber başlıklarının klasikleri arasında yer alan “ANF ne yapmaya çalışıyor?” sorusu, belki de en fazla bu haber için geçerli olmalıydı.

06.12.2013 günü ANF’de yer alan şu haberi olduğu gibi verelim, varın Rojava’daki durum “Devrim mi” değil mi siz karar verin:

“Qamişlo’da Baas milislerine saldırı: 7 ölü, 22 yaralı…

Batı Kürdistan’ın en büyük kenti Qamışlo’da rejim yanlısı milis güçlerine yönelik düzenlenen saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Bugün saat 11.40’ta Baas rejimine bağlı Caş el-Şeebi milis güçleri merkezine yönelik bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. El Tey mahallesinde gerçekleşen saldırıda, hastane kaynaklarına göre 7 kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, ölü ve yaralıların kimlikleri hakkında bilgi alınamadı.

Patlamada yıkılan milis merkezinde ağır maddi zarar oluşurken, çevredeki binalar da zarar gördü. Patlama ardından rejim güçleri, milis merkezine giden bütün yolları tuttu.” ( HYPERLINK “http://www.firatnews.com/news/kurdistan/qamislo-da-baas-milislerine-saldiri-7-olu-22-yarali.htm” http://www.firatnews.com/news/kurdistan/qamislo-da-baas-milislerine-saldiri-7-olu-22-yarali.htm)

Haberi olduğu gibi verdik. Şimdi,

1-Qamişlo ve Baas milislerinin merkezine saldırı…

2-Milis merkezine bombalı saldırı ve 7 ölü, 22 yaralı…

3-Patlamanın ardından devreye giren rejim güçleri ve milis merkezine açılan yolları kapatması…

Qamişlo… Devrim… Milis güçleri… Rejim güçleri… Karargâh… Ve tekrar DEVRİM!

Yani?!. Yanisi şu:

Qamişlo’da cereyan eden bu olup bitenleri alt alta topladığımızda sonuç “Devrim mi” çıkıyor?!

Bugüne kadar “devrim” derken üzerinden mitingler, ithamlar, iftiralar, şölenler, halaylar çektiğiniz “devrim” halüsinasyonu bu muydu?

Rejim güçlerinin, hatta milislerinin karargâhları dururken, havaalanı bile faaliyette iken, memurların maaşları bile Şam idaresi tarafından halen ödenirken siz “devrimi” kime karşı yapmıştınız?

Nusra veya başka bazı gruplara bağlı militanlarla çatışmanız veya onlara karşı başarı sağlamanız “devrim” kavramının neresine düşüyor?

En önemlisi de “devrim türküleri” üzerinden motorize ettiğiniz kesimleri “Rojava Devriminin” bazı vesilelerle ortaya çıkan içler acısı manzarası hakkında bilgilendirdiniz mi?

Hani bu haber “devrim” demeyen “işbirlikçilerin” ajanslarından sızmış olsaydı, “Gördünüz mü, TC işbirlikçileridirler, MİT tarafından yönlendiriliyorlar, Nusracıdırlar” deme şansınız halen sürebiliyor olacaktı.

Ama gel gör ki bu haberi servis eden ajans, sıkı “Rojava Devrimcisi ANF” çıktı. Rojava için “devrim” demeyenleri TC işbirlikçisi,
 
Nusracı, Kontracı, Kaideci ilan eden ANF, bu kez kazdığı kuyuya kendisi düştü. Kendi ayağına sıkmakla kalmadı, “Kürt özgürlük hareketinin” kafasına da sıkmış oldu.

Sahi, bir ezbere çomak sokan ANF ne yapmaya çalışıyor?! Kimin kontrolünde, kime karşı, kime hizmet ediyor? Yoksa yine o “sızmalar mı” ezberlere çomak sokuyor?!