Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu`nun, Ankara Barosu yönetim kurulu toplantıları öncesinde paralel toplantılar yaparak bir takım kararlar alması istifa getirdi. Hilal Akdeniz Saymanlık görevinden, İlkay Çimen ve Özgün Şimşek ise yönetim Kurulu üyeliğinden, Feyzioğlu`nun bu tavrına tepki göstererek istifa etti.

MAHKEME KARARINA AYKIRI TUTUM

Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Özgün Şimşek, Hilal Akdeniz ve İlkay Çimen istifa dilekçelerini 13 Aralık 2013 Cuma günü Baro Başkanlığına sundu. İstifa dilekçelerinde Metin Feyzioğlu`nun gayri resmi toplantıları eleştirildi. Hilal Akdeniz`in istifa dilekçesinde ise bu toplantıların ilkinde "mahkemece verilen işe iade kararları uyarınca yapılan işe iade taleplerinin reddine karar verildiği" savunuldu. Akdeniz ikinci toplantıda ise işçi çıkarılması kararı alındığı belirtildi.

ÖTEKİLEŞTİRME DÖNEMİ BAŞLADI

Özgün Şimşek, dilekçesinde "Demokratik çoğulcu-katılımcı yönetim anlayışından uzaklaşılarak dikta anlayışının yönetimde hakim duruma gelmesi"ni istifa gerekçesi olarak sundu.

Şimşek`in dilekçesinde, "Mevcut yönetim kurulunda çoğunluk görüşü olarak tartışılmaya açılmaksızın dayatılan görüş ve uygulamaların; içinde yer almaktan onur duyduğum Demokratik Sol Avukatlar Grubunun temel ilkele ve değerlerine açıkça aykırı olması ve grup değerlerinin hiçe sayılarak gruba zarar vermeye başlaması, çoğulcu- katılımcı yönetim anlayışından hızla uzaklaşılarak dikta anlayışının hakim kılınması ve ötekileştirmenin olağan hale gelmesi, hukuka-emeğe ve yargı kararlarına saygı duyulmamaya başlanması, Ankara Barosu` nun fiilen Barolar Birliği Başkanı tarafından yönetilmeye başlanması, meslek ve meslektaşın yaşadığı sorunların çözümü konusunda somut çalışmaların yapılmamaya başlanması artık benim mevcut yönetim içerisinde verimli olamayacağım sonucuna ulaşmama neden olmuştur."

PARALEL TOPLANTI İDDİASI

Özgün Şimşek istifa dilekçesinde Ankara Barosu`nun 6 yönetim kurulu üyesinin Metin Feyzioğlu başkanlığında 6 Aralık 2013`te gayri resmi toplantı yaptıkları. İkinci toplantıyı ise 7 üyenin katılımıyla 9 Aralık`ta yaptıkları belirtildi. Bu iki toplantıyla ilgili olarak dilekçede, "Ankara Barosu` nu ilgilendiren bir kısım kararlar alınmıştır. Bu kararlar 11.12.2013 tarihinde yapılacak Ankara Barosu Yönetim Kurulu olağan gündemine yazılmamış ek gündem yapılarak, benimde içerisinde yer aldığım 4 muhalif oya karşı bahsi geçen gayri resmi toplantıya katılan 6 üyenin oyu ile kabul edilmiştir" iddiası yer aldı.

Kaynak: STAR