KONYA - 'Eğitim, Öğretim, Sosyal ve Kültürel İşbirliği Protokolü'nü Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli imzaladı.

 

Protokol ile Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocukların başarı seviyelerini yükseltmek, bu kapsamda eğitim programları geliştirmek ve kurum personelinin yeterliliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleri ile artırılması amaçlanıyor.

 

Protokol imza törenine Rektör Gökbel ile İl Müdürü Karadeli'nin yanı sıra projenin yürütücüsü Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümüm Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldıray Keskin ve proje ekibinden Akmet Koçaker ve Çağlar Uzun da katıldı.

 

"Projeyle çocukları topluma kazandıracağız"
Çocukların topluma kazandırılması için protokolün hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, "Yakın geçmişte hayatlarında ciddi problemler yaşayarak bize gelen çocuklarımızın bu projeyle tekrar hayata ve topluma kazandırılacağına inanıyorum. Selçuk Üniversitesi yaptığı projelerle her alanda konuyu etraflıca düşünüp yola çıkıyor. Projemize de aynı hassasiyetle yaklaşacağına emin olduğumuz için işbirliği protokolünü imzaladık. Hayatına dokunacağımız bir çocuğun bile yaşamının değişmesi bizim için kazançtır." dedi.

 

"Geleceğimizi garanti altına alıyoruz"
Türkiye'nin geleceği için önemli bir projeye imza attıklarını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, "Projemiz sadece Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocukların geleceği değil Türkiye'nin geleceği adına da son derece önemli. Bir açıdan Türkiye'nin geleceğini garanti altına alıyoruz. Bu alanda proje yapma ve uygulama konusunda ciddi mesafe aldık." dedi.

 

Proje kapsamında Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuklara verilen eğitim-öğretim hizmetlerinin niteliğini artırarak, ortak eğitim programları geliştirmek, çalışan personelin yeterliliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması, ilgili kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının katkısını da sağlayarak sinerji oluşturma ve çocukların sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında çeşitli faaliyetler yapılacak.

 

Proje, Konya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli ile Selçuk Üniversitesi akademik personelinden oluşan ekip ve gönüllü öğrencilerin katkılarıyla yürütülecek. Proje ekibinin Selçuk Üniversitesi bünyesindeki öğrenci topluluklarıyla yaptığı çalışmalar sonucu belirlediği gönüllü öğrencilerin eğitimi sonucu ilk etapta 20 üniversite öğrencisi çocuklara yaşam koçluğu yapacak. (İlyas Yavuz - İLKHA)