ŞIRNAK - Şırnak merkeze bağlı ve Kaymakamçeşme (Kânîyaqaymaqam) köyü ve civarındaki köylere kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamazken köylerin elektriğinin 2 günden bu yana kesik olduğu, köylerde çok sayıda hayvanın telef olduğu ve köyde bulunan karakoldaki askerlerin aç kaldığı ifade edildi.

Telefon ile İLKHA'ya ulaşan köylülerden H.Arif Çetin, Şırnak merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan köylerinde Züleyha Ağar(10) adlı bir kız çocuğunun ayağına iğne battığını, iğnenin çocuğun ayağında kırıldığını ve kız çocuğunun hastaneye ulaştırılamadığı için acılar içinde kıvrandığını söyledi.

Köylerinde hayvan barınaklarının çöktüğünü ve çok sayıda hayvanın telef olduğunu ifade eden Çetin, köylerindeki karakola erzak ulaştırılamadığı için askerlerin aç kaldığını köylülerin aralarında topladığı yiyecekleri askerlere ulaştırdıklarını söyledi. Karakol komutanın alay komutanına durumu ilettiğini aktaran Çetin, alay komutanın "kar nedeniyle karakola ulaşamadıklarını" söylediğini iddia etti.

Köylerinin Siirt yolu üzerinde olduğunu, köyün 70 hane ve yaklaşık 700 kişilik bir nüfusa sahip olduğunu dile getiren Çetin, köylerine ulaşımın sağlanması için derhal harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.
Köylerine yakın Aslanpaşa köyünde 600 kadar koyunun bir mağarada 3 günden bu yana mahsur kaldığını ifade eden Çetin, hayvanların telef olmak üzere olduğunu dile getirdi.

Öğrenciler AÖF sınavlarına katılamadı
Kaymakamçeşme köyünden Ömer Acet, Hasan Acet, Mehmet Acet, Sabri Aksak, Mehmet Ağar,İ. Halil Çetin ve İbrahim Acet adlı öğrencilerin bu gün yapılan Anadolu Üniversitesi AÖF sınavlarına katılamadığın belirten Çetin, bu öğrencilerin tüm çalışmalarının boşuna gittiğini belirtti ve bunların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin derhal köylerine yönlendirilmesini isteyen Çetin, elektirik arızasının giderilmesi aksi takdirde köylerinde çevrelerindeki köylerde çok büyük sıkıntıların yaşanacağını belirtti. (İLKHA)