BİTLİS-Bitlis Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği(Best-Der), Bangladeş hükümetinin Cemaati İslami liderlerinden Abdulkadir Molla'yı idam etmesini kınadı.

Yapılan hukuksuzluklar, İslam aleminin sesiz ve tepkisiz kalmasındandır
Derneğin Eğitim Komisyonu Başkanı Bülent Kıyağan tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Bangladeş hükümetinin 42 yıl önceki bir vakayı sahte soruşturmalar ve uydurma ithamlar ile günümüze taşıyarak büyük bir İslam âlimini katlettiğine vurgu yaptı.
Kıyağan, "Dünya üzerinde Müslüman liderlerin bu kadar basit ve uydurma yargılamalarla idam edilmeleri 1,5 milyar nüfusa sahip İslam âleminin sessiz ve tepkisiz kalmalarından kaynaklanmaktadır. İslam âleminin durup kendine çekidüzen verme zamanı gelip geçmiştir." dedi.

İnsan hakları savunucuları 3 maymuna oynuyor
Bu idam karşısında insan hakları savunucularının 3 maymunu oynadığına vurgu yapan kıyağan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kararın uygulanmaması konusunda tek bir açıklama yapılmamış adeta idamın gerçekleşmesi için destek verilmiştir.
Bu idam göstermiştir ki hukuk ve adalet İslami liderlere gelince patinaj çekmekte, çok basit gerekçelerle İslami şahsiyetlere idam sehpasının yolu gösterilmektedir. Abdulkadir Molla Bangladeş hükümetinin kendisine sunduğu af talebi karşısında Müslümanların gurur duyacağı bir duruş sergilemiştir.

Molla'nın haklı davasını sürdürecek asla unutmayacağız
Molla, İslam davasını canı pahasına korumuş ve ömrünün son günlerini şahadet ile taçlandırmıştır. Bangladeşli Müslümanlar ve İslam alemi Molla'nın bu haklı davasını sürdürecek ve onu asla unutmayacaktır. Bangladeş hükümetini ve adaletini Allah'a havale ediyor zalimler için yaşasın cehennem diyoruz."

Duyarlı tüm Müslümanları tepki göstermeye davet ediyoruz
İslam alemine de seslenen kıyağan, "İslam coğrafyasında bir daha böyle insanlık dışı uygulamaların olmaması için duyarlı tüm Müslümanları tepki göstermeye davet ediyoruz. Yaşanan bu zülüm karşısında sessiz kalanların önce Allah'a daha sonrada tarihe hesap veremeyeceklerini bilmelerini isteriz.

Rabbimizden Abdulkadir Molla'nın şahadetini kabul etmesini ister, Molla'nın şahadetinden önce tarihe geçen şu sözlerini zalimlerin yüzüne haykırmak isteriz.'' Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti'' ,''Bize kulluk edin dediler ben de Asın dedim'' şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)