DİYARBAKIR -Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Kayapınar ilçesinde görev yapan muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi.

Toplantıya HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR Diyarbakır eski İl Başkanı Vedat Turgut ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Yılmaz, HÜDA PAR`ın yerel yönetimler anlayışı ve yapacakları hizmetler ile ilgili bilgiler verdi.

"Bir şehrin Valisi ne ise bir mahallenin muhtarı da öyledir"
Muhtarların yaptığı hizmetlere bulundukları coğrafyada pek değer verilmediğinin altını çizen Yılmaz, "Bizim projelerimizden bir tanesi de bir plan dâhilinde, şehrin tarihi yapısına uygun olarak muhtarlarımız için uygun bir mekân tahsis etmektir. Valiliğin, Kaymakamın ve Hükümetin bir makamı olduğu gibi aynı şekilde muhtarlarımızın da bir çalışma alanının olduğu bir bina tahsisini düşünüyoruz. Aynı zamanda o bina içerisinde diğer kamu kuruluşlarının da yer aldığı, bir vatandaşın faturalarını ödeyebilecek ve o konulardaki sıkıntılarını giderebilecek." dedi.

Muhtarlara çalışma mekanları olarak belediye tarafından parklarda konteynır tahsis edilmesini eleştiren Yılmaz, "Muhtarlarımızın çalışma mekânlarını görüyoruz. Şimdiye kadar kendi imkânlarıyla tuttuğu bir dükkân veya başka bir yerde çalışmalarını yürütüyorlardı. Şu anda da Diyarbakır`ın merkezindeki muhtarlar için parkların köşelerinde depremzedeler gibi konteynırlarla bir yer verilmiş. Bizim bakış açımızla bir şehrin Valisi, bir ilçenin Kaymakamı ne ise bir mahallenin muhtarı da öyledir. Çünkü yetki, etki ve vazife olarak aynıdır." dedi.

"Belediyeler halkın hizmetine sunulacak"

Belediyeleri halkın hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Eğer Allah kısmet eder de belediyelerin başına HÜDA PAR olarak bizler geçersek, belediyeleri halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Her şeyiyle halkın hizmetinde olacak ve bu hizmeti yaparken de siz değerli muhtarlarımızla beraber yapmayı düşünüyoruz. Çünkü sizler o mahallelerin tanınan, bilinen ve mahalleyi tanıyan kişilersiniz." şeklinde konuştu.

"Evsize barınma imkânı sağlamak belediyenin görevidir!"
Belediyenin yapması gerekenleri yapmadığını ifade eden Yılmaz, "Sivil toplum kuruluşlarımız bir yere kadar halka hizmet götürebiliyor. Şu anda STK`ların, derneklerin ve vakıfların yaptığı işin daha fazlasını belediyelerin yapması gerekiyor. Çünkü belediyelerin hizmet alanları içerisindedir. Bu karda-kışta, evsiz bir vatandaş sokakta kalıyorsa onu barındırmak belediyenin görevidir. Aç kalana, muhtaç olana, yetim ve fakire öncelikle belediyenin yardım etmesi gerekiyor. Sosyal dayanışmadan ziyade belediyenin kendi oluşturacağı birimlerle, kuracağı barınma evleriyle halka bu hizmeti vermesi gerekir ve bu da muhtarların birliğiyle yapılmalıdır. Doğru ve yerinde bir tespit açısından muhtarların elinin güçlendirilmesi gerekiyor. İnşaallah bizim yönetim anlayışımızda bu olacaktır ve o yüzden sizin yeriniz başka olacaktır" şeklinde konuştu.

"Bizi tercih eden veya bizi reddeden bunun nedenini bilsin"

Yeni bir parti olduklarını ve herkesin kendilerini tanımadıklarını ifade eden Yılmaz, "Bizim fikirlerimizi, düşüncelerimizi, halka hizmet anlayışımızı bilmeyenler olabilir ve bunun verdiği bir çekince olabilir. Bizim isteğimiz bütün bu çalışmalarımızdan herkesin haberinin olmasıdır. Bizi parti olarak tercih edecek olan halkımız bizi ne için kabul ettiğini, ne için destek verdiğini bilsin. Bizi kabul etmeyip ret edecekse ne için reddettiğini, kimi ve neyi reddettiğini bilsin. Bizleri tanıdıktan sonra bizim hakkımızda kararını versin. Bu amaçla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biz yeni bir partiyiz. Arkamızda Holdingler yok ve basın gücümüz de kuvvetli değildir. Ama çok şükür bizim insan gücümüz var ve sevenlerimiz fazladır." ifadelerine yer verdi.

"Biz bu halkın hizmetine talibiz"
Biz bu halkın hizmetine ve bu halkın her türlü sorunlarını çözmeye talibiz. Bundan dolayı uzun vadeli bir yürüyüşümüz var ve bu sadece bu seçime yönelik değildir. Biz Kürdistan coğrafyasında, bu halka hizmeti esas alan tek parti olmak istiyoruz ve bunun için uğraşı veriyoruz. İnanıyorum ki beş yıl sonra bu coğrafyada istisnasız tek iktidar olacak olan parti HÜDA PAR`dır. Yerelin iktidarı olan bir BDP vardır. Artık silah desteği olmayan, Kürt meselesinin kısmen de olsa çözüldüğü, şiddetin terkedildiği bir ortamda BDP`nin bu halka verebileceği bir şey yoktur. Peki, BDP bize Marksist ideolojiyi mi, komünizmi mi anlatacak? Bu halka, Müslüman Kürtlere neyi verecek? Eşcinselliği, erkek erkeğe, kadın kadına evliliği mi bize pazarlayacak? Dolayısıyla burada BDP`nin geleceği yoktur. Onun için buna inanıyorum ki beş yıl sonra burada alternatifsiz iktidar HÜDA PAR`dır" şeklinde belirtti.

"Belediye malına yetim malı gibi bakacağız"
Toplantıda kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır eski İl Başkanı Vedat Turgut, davalarının Şeyh Said ve Üstat Bediüzzaman gibi İslam önderlerinin davası olduğunu söyledi.

"Belediye malını yetim malı gibi koruyacağız" şeklinde konuşan Vedat Turgut, "Biz hiç kimseye söz vermiyoruz. Nasıl ki bazı siyasetçiler ve temsilciler bazı söz ve ahitler veriyorlarsa bizler halkımıza sadece şu üç sözü veriyoruz. Birincisi `Vallahi bizler halkımıza asla yalan söylemeyeceğiz. İkincisi halkımıza asla ihanet etmeyeceğiz. Üçüncüsü de Allah nasip ederse Belediye emaneti elimize geçerse yetim malına bakar gibi o emanete bakacağımıza dair söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.
 
(Hüseyin Yalçın - İLKHA)
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 İleri >>