ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da bir çok cadde kenarının Belediye tarafından otopark olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, bu sektör birçok işsiz için ekmek kapısı oldu.

 

Ailelerinin geçimlerini sağlamak için asgari ücretle sabahtan akşama kadar koşuşturmak zorunda kalan işçilerin, yemeklerini bile bazen ayakta yedikleri belirtildi.

 

Şanlıurfa'nın sıcak yaz aylarında 50 derecelik güneşin altında işlerini yapmak zorunda kalan işçiler, kışın da kar ve yağmurun altında çalışmak zorunda kalıyorlar.

 

Kışın yağmurlu havalarda çalışmak zorunda olan işçilerden bazılarının yağmurluk giydiği, bazılarını da yağıştan korunmak için şemsiye kullandığı görüldü.

 

Bazı işçiler de tüm olumsuzluklara rağmen ekmek parası kazandıkları için mutlu olduklarını, her işin kendisine göre sıkıntılarının olduğunu söyledi.
Cadde kenarlarında park eden araçların giriş çıkışlarının kayıt ve tahsilat işlemini yapan işçiler, çoğu zaman ezilme tehlikesi ile de karşı karşıya kalıyorlar.

 

Ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda olduklarını ifade eden M.A." Her gün saat 08.00'de gelip 18.00'e kadar burada kalıyoruz.İşimiz gerçekten çok zor.Öğle yemeğimizi ancak ayakta yiyebiliyoruz. Isınmak için herhangi bir yere gidemiyoruz. Sürekli araçlar girip çıkıyor. Onları takip etmek zorundayız.Yokluktan dolayı bu işi yapıyoruz" dedi.

 

Yapmış oldukları işin sıkıntılı olduğunu dile getiren M.A araç sahiplerinin kendileriyle tartıştığını kendilerine küfrettiğini bazen de kendileriyle kavga bile ettiğinden yakındı. (Osman Gülebak-İLKHA)