VAN- Bangladeş hükümeti tarafından idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Cuma Namazı sonrası Hz Ömer Camii avlusunda bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Van Şubesi, İslam dünyasının sessizliğinden yakındı. Yapılan açıklamanın ardından Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
AGD Van şubesi adına basın açıklamasını okuyan Cihat Türkmen, Dün akşam saatlerinde Cemaat-i İslami Genel Sekreteri Abdülkadir Molla`nın işbirlikçi Bangladeş Hükümeti tarafından idam edildiğini hatırlatarak, En başından beri temel insan hak ve hürriyetlerinin uzağında bir tutum izleyen Bangladeş Hükümetinin ve hükümetin güdümündeki yargının bu idamı onaylamakla apaçık insanlık suçu işlediğini ifade ederek, "Bu idamı ve Bangladeş Hükümetini şiddetle protesto ediyoruz" dedi.
 
"Bu kirli ellerin sahiplerini lanetliyoruz"
İnsanların temel hak ve özgürlerini ayaklananına alan Bangladeş Hükümetine karşı, çifte standartçı, ikiyüzlü ve çıkar esası güden ABD ve AB`den bir tepki gelmesini beklemediklerini dile getiren Türkmen, "Biz onları Bosna`dan, Irak`tan, Çeçenistan`dan, Filistin`den, Mısır`dan, Arakan`dan zaten tanıyoruz. Bangladeş Hükümetinin kendi halkına karşı yürüttüğü zorbalığın, barbarlığın ve hukuk tanımazlığın arkasında ABD, AB ve İsrail`in gizli ellerinin olduğunu biliyoruz. Bu kirli ellerin sahiplerini lanetliyoruz. Bu ve bundan önceki haksız infazlar karşısında ses çıkarmayan İslam Ülkelerinin ve yöneticilerinin ABD, AB ve İsrail ile işbirliği içerisinde olduğunu elbette biliyoruz. Aynen ülkemizde olduğu gibi, duyarlılık sahibi Müslüman halkın bu idamlara ve zorbalığa aynen bizim gibi tepki koyduğunu da biliyoruz." ifadelerine yer verdi.
 
"Şehadet tüm nesillere ve çağlara bir çağrıdır"
`Şehadet tüm nesillere ve çağlara bir çağrıdır` sözünü hatırlatan Türkmen, "Yine biz inanıyoruz ki Cemaat-i İslami`nin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla şahadete yürümekten geri durmamıştır. Ve her şehadet zafere bir adım daha yaklaşmaktır. Şahadet Abdülkadir Molla`yı ölümsüz kılacaktır. İnsanlıktan nasibini almamış emperyalist güçler ve işbirlikçi Bangladeş Hükümetinin mensupları için ise elbette çok yakında çetin bir azap vardır" diye konuştu.
 
Öte yandan Molla`nın idam kararının onaylanmasının ardından Bangladeş`in başkenti Dakka`da yapılan protesto gösterilerinde 5 kişinin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı kaydedildi.
 
Molla, 1971`deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla geçtiğimiz Eylül ayında idam cezasına çarptırılmıştı. Avukatların önümüzdeki ay gerçekleşecek genel seçimlerde siyasi şiddetin baş gösterebileceği ve kararın askıya alınması için mahkemeyi ikna etmeye çalıştığı belirtiliyordu.
 
Önceki gece idam edileceği açıklanan Molla`nın infazı tepkiler üzerine ertelenmişti. Mahkeme ise bir karar alınana kadar idam cezasının ertelendiğini açıklamıştı. Molla`nın avukatlarının, müvekkillerine verilen idam cezasının yeniden gözden geçirilmesi talebini geri çeviren mahkeme, idam cezasını dün öğlen saatlerinde onayladı. İnfaz ise Türkiye saati ile 18.00 civarında gerçekleştirilmişti.
(Murat Dalgın/ Sedat Karatay-İLKHA)