AĞRI 

- Ağrı Merkez Camii önünde Cuma Namazı çıkışı gerçekleşen basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Ağrı Şubesi Başkanı M. Şafii Erim okudu.

 

Erim, okduğu basın açıklamasında," Cemaati İslami Hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla, Bangladeş'in kukla hükümeti tarafından idam edilmiştir. Bu idam Allah'a, Peygamberine ve ahiret gününe inanan her Müslüman'ın nezdinde bir şehadettir. Biz, Allah'a, Peygamberine ve Ahiret gününe inanan Müslümanlar olarak öncelikle Abdülkadir Molla'nın şehadetini tebrik ediyoruz. Yine biz inanıyoruz ki Efendimiz (sas), Şehit Abdülkadir Molla'nın alnından öpecektir. O'na ne mutlu ki, şehit Yasir ailesi ile, Bedir'in ve Uhud'un şehitleriyle birlikte olacaktır." ifadelerini kullandı..

 

Konuşmasının devamında, Bangladeş'te Müslümanlara karşı terör estiren kukla hükümeti insan müsveddelerine benzeten Erim, "Allah'ın laneti bu hükümetin mensuplarının üzerine olsun. Allahın laneti bu kararı alan sözde yargı mensubu kasapların üzerine olsun. Allahın laneti bu infazı gerçekleştiren insanlıktan nasibini almamış cellatların üzerine olsun. Allahın laneti bu elçilik binasında oturup bizim bu tepkimizi Bangladeş'e iletmeyen korkaların üzerine olsun. Allah'ın laneti bu idam karşısında sessiz kalanların üzerine olsun. Allah'ın laneti bu hükümetin arkasındaki güçlere olsun. Allah'ın laneti Bangaldeş'i karıştıran Hindistan'ın üzerine olsun. Allah'ın laneti yeryüzündeki tüm zulümlerin arkasında yer alan ABD'nin, AB'nin ve İsrail'in üzerine olsun." dedi.

 

M. Şafii Erim açıklamasını ümmetin birlikte hareket edip mücadele göstermesi gerektiğini söyleyerek sonlandırdı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)