DİYARBAKIR - Bangladeş Cemaati İslami`nin Genel Sekreter Yardımcısı Fikir ve İlim Adamı Abdulkadir Molla`nın idam edilmesine tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi, yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla, Bangladeş hükümetini sert bir dille kınadı.
 
Diyarbakır`ın tarihi yapılarından olan Ulu Camii önünde düzenlenen protestoda, Allah`ın lanetinin Bangladeş`i karıştıran Hindistan`ın üzerine, ABD`nin, AB`nin ve İsrail`in üzerine olması temennisi ön plana çıktı.
 
Basın açıklamasında yağan kara aldırış etmeyen Diyarbakır halkı, zalimlere lanet okurken, Abdulkadir Molla`ya dualarda bulundular.
 
"Efendimiz, Şehid Molla`nın alnından öpecektir"
Basın açıklamasını okuyan AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, "Cemaati İslami Hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla, Bangladeş`in kukla hükümeti tarafından idam edilmiştir. Bu idam Allah`a, Peygamberine ve ahiret gününe inanan her Müslüman`ın nezdinde bir şehadettir. Biz, Allah`a, Peygamberine ve Ahiret gününe inanan Müslümanlar olarak öncelikle Abdülkadir Molla`nın şehadetini tebrik ediyoruz. Yine biz inanıyoruz ki, Efendimiz (sas), Şehit Abdülkadir Molla`nın alnından öpecektir. O`na ne mutlu ki, Şehit Abdülkadir Molla, şehit Yasir ailesi ile Bedir`in ve Uhud`un şehitleriyle birlikte olacaktır." dedi.
 
"Allah`ın laneti zalimlerin üzerine olsun"
Bangladeş`te Müslümanlara karşı terör estiren ve insan müsveddelerinden oluşan kukla bir hükümetin işbaşında olduğunu söyleyen Ergin, "Allah`ın laneti bu hükümetin mensuplarının üzerine olsun. Allah`ın laneti bu kararı alan sözde yargı mensubu kasapların üzerine olsun. Allah`ın laneti bu infazı gerçekleştiren insanlıktan nasibini almamış cellâtların üzerine olsun. Allah`ın laneti bu idam karşısında sessiz kalanların üzerine olsun. Allah`ın laneti Bangladeş hükümetinin arkasındaki güçlere olsun. Allah`ın laneti Bangaldeş`i karıştıran Hindistan`ın üzerine olsun. Allah`ın laneti yeryüzündeki tüm zulümlerin arkasında yer alan ABD`nin, AB`nin ve İsrail`in üzerine olsun." ifadelerini kullandı.
 
"İdam kararı siyasidir"
Cemaat-i İslami`nin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla`nın idam kararının hukuki değil siyasi bir karar olduğunu belirten Ergin, "İşbirlikçi Bangladeş Hükümeti`nin ve Bayan Şaron`un insanlık dışı uygulamalarına karşı insan onuruna ve duyarlılığına sahip her kuruluş tepki göstermelidir. Bangladeş Hükümetine karşı en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Cemaat-i İslami`nin yöneticilerine karşı işletilen süreç her hali ile temel insan hak ve özgürlüklerinin hiçe sayılmasıdır. Bu durum bir insanlık suçudur ve Bangladeş Hükümetine karşı yaptırım uygulamak insanlığın gereğidir." şeklinde konuştu.
 
"Hükümet çok sert tepki göstermeli"
Hükümetin de bu olaya tepki göstermesi gerektiğini belirten Ergin, "Bangladeş Elçisi hiç beklemeden pervaneli bir kargo uçağı ile derhal sınır dışı edilmelidir. Her platformda Bangladeş Hükümetini yalnız bırakacak adımlar atılmalıdır. Hiçbir zaman şiddet olaylarına karışmamış olan Cemaat-i İslami`nin lider kadrosu, tüm İslam Ülkelerinde Müslümanlar tarafından yakından tanınmakta ve sevilmekte iken, bu insanlara karşı yürütülen kıyıma en sert tepkiler gösterilmelidir." dedi.
 
"Bayan Şaron`u lanetliyoruz"
Anadolu Gençlik Derneği olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle kınadıklarını ifade eden Ergin, "Bayan Şaron`u ve Hükümetini en ağır biçimde lanetliyoruz. Cemaat-i İslami`nin öncü kadrosu ve mensupları serbest bırakılmadığı müddetçe Bangladeş Hükümetini, İkinci İsrail olarak nitelendirmeye devam edeceğiz. Bu Hükümetin bu şartlarda ülkeyi seçimlere götürmesinin de, göstermelik bir hamle olduğunu şimdiden tüm dünyaya ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"İslam`ı yaşamak uğruna şehit ediliyorlar"
Cemaat-i İslami`nin hiçbir mensubunun inançları uğruna çıktıkları yoldan geri adım atmayacaklarını söyleyen Ergin, "Çünkü onlar İslam Birliği ve İslam`ı yaşamak uğruna şehit olmayı en şerefli mükâfat olarak görmektedirler. Biz inanıyoruz ki Şehadet, ölümsüzlüğe atılan ilk adımdır. Şehitlerimize cennetin kapıları açılırken Bangladeş Hükümetinin eli kanlı mensuplarına da elbette cehennemin kapıları açılacaktır." şeklinde konuştu.
 
Açıklama yapılan duanın ardından sona erdi. (Ali Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)