DİYARBAKIR - Bağlar ilçesinin Yeni Hal semtinde bazı caddelerde kaldırımların yapılmaması ve kimi yerlerde rögar kapaklarının olmaması çocuklar, yaşlılar ve engelliler için büyük tehlike arz ederken yetkililerin konuya duyarsızlığı devam ediyor.

Yeni Hal Kavşağı 1. Cadde'nin kaldırımlarının olmaması ve aynı caddedeki rögarın kapağının olmaması tehlikeye neden oluyor. Açık bırakılan rögarın önüne birkaç taş bırakılarak sözüm ona tedbir alındı. Yaklaşık 40 santimetre kalınlığında yağan kar, rögarın vatandaşlar tarafından görülmesine engel olurken karla çevrelenmiş açık rögar, adeta bir bubi tuzağı gibi tehlike saçmaya başladı.

"Akşam vakti buraya düşen çocuğu kim çıkaracak"
Akşam vakti birilerinin yoldan geçmesi halinde rögara düşme ihtimalinin olduğunu söyleyen Ramazan Peker, "Gece vakti bir çocuk veya büyük biri yalnız başına buradan geçerken bu çukura düşerse ne olacak, kim onu buradan çıkaracak? Yol üzerindedir ve etrafı karla kaplı olduğu için dikkatlerden kaçıyor. Bunun mutlaka kapanması lazım. Bunun ihmalkârlığı olamaz çünkü ciddi bir sorundur. En kısa zamanda kapatılmasını diliyoruz." diyerek duyarsızlığa tepki gösterdi.

Yetkilileri göreve çağıran çevre esnafından Kadir Kılıççı, "Bu çukurun bu şekilde olması çok yanlıştır. Yetkililerin bir an önce burayı kapatması gerekir. Göründüğü gibi burası örtü gibi karla örtülü olduğu için vatandaşların görmemesi doğaldır. Çocukların karla oynaması halinde tehlike olabilir. Göründüğü gibi delik de büyüktür. Yetkililerin derhal önlem alması gerekir" ifadelerini kullandı.

(Hüseyin Yalçın - İLKHA)