DİYARBAKIR - BDP/PKK, kepenk kapatma eylemi başta olmak üzere yaptığı tüm eylemlerinde bölgedeki Kürt halkına zarar vermeyi sürdürüyor. Son olarak, Yüksekova`da meydana gelen olayları protesto etmek için Pazar günü Diyarbakır`da gösteri yapan PKK/BDP`li gruplar, içinde çocuk ve kadınların da bulunduğu bir araca taş ve molotoflarla saldırarak aracı yakmaya çalıştı.
 
PKK/BDP`lilerin saldırısına uğrayan Badin Güzel, yaşadıklarını İlke Haber Ajansı`na anlattı. Arabasında kadın ve çocuklar olmasına rağmen PKK/BDP`li eylemcilerin kendilerine saldırdıklarını ifade eden Badin Güzel, bunları yapanların zalim olduğunu söyledi.
 
Olayın olduğu gün Şehitlik mahallesinde oturmakta olan kardeşini ziyaret etmek için evlerine gittiklerini ifade eden Güzel, "Saat 19.00 sıralarında ailece kardeşimin evine gitmiştik. Yanımda çocuklarım, eşim, kardeşimin eşi ve çocukları vardı. Toplamda 2 aileydik." şeklinde konuştu.
 
"Yüzleri maskeli 45-50 adam taşlar ve molotoflarla bizlere saldırdılar"
Urfa Kapıdan Sur içine girince saldırıya uğradıklarını ifade eden Güzel, "Bir oto yıkamanın yakınında 40-50 kişi yolu kapatıp eylem yapıyordu. Eylem yapanlar da küçük çocuklar ya da gençler değildi. Yüzleri kapalıydı ama büyük adamlar oldukları belliydi. Biz de yavaş yavaş devam ettik. Arabada aile var bizi durdurmazlar, bize yol verirler diye düşündük. Devam edip yanlarına yaklaştığımız gibi üstümüze taşlarla sopalarla saldırdılar. Bir yandan taş atıyorlardı bir yandan sopayla vuruyorlardı, bir yandan da Molotof atıyorlardı." şeklinde konuştu.
 
"Arabamıza bomba attılar ama bomba patlamadı"
Arabayı süren kardeşinin saldırı anında şoka uğradığını söyleyen Güzel, "Önümüzde de bir pikap vardı, pikabın önünde de bir araba vardı ama araba hızla onların arasından geçip kurtuldu biz de arada kaldık. Pikabı durdurup döndürdüler, döndürdükleri gibi arabalarımız çarpıştı. Tam o sırada yine saldırmaya devam ettiler. Üzerimize yine taşlar, sopalar ve molotoflarla saldırmaya başladılar. Molotoflarla birlikte bomba da attılar. Ama bomba patlamadı. Bomba patlamış olsaydı zaten her 2 aile de ölürdük. Saldırılarına devam ederken arabanın camları kırıldı zaten." dedi.
 
"Arabada aile var dedim, onlar `arabayı yakın` dedi"
Saldırıyı durdurmayınca bağırmaya başladığını dile getiren Güzel, "Durun, Allah için yapmayın, arabada aile var dedim ama nafile. Yüzleri kapalı birkaç kişi gelip şoförü pencereden çıkarmaya çalıştılar. Ben onları iteklerken başka bir şahıs elindeki taşla dudağıma vurdu. Arabanın camları kırıldı zaten. Kadınlara siz kaçın, olay yerinden uzaklaşın dedim. Kapı da kırıldı, bayanlar kırılan kapıdan dışarı kaçtılar. Daha sonra sesleri geldi arabayı yakın dediler. Arabayı yakmaya çalıştıkları esnada olay yerine polisler geldi. Polisler araya girdikten sonra artık çatışma onlarla polisler arasında devam etti. Polisler olay yerine gelip inceleme yaptılar. Yaptıkları incelemede arabanın altında patlamamış bomba tespit ettiler. Ben de yanlarındaydım, bir komiser arabada patlamamış bomba olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.
 
"Bunlar teröristtirler, insanların huzurunu bozan insanlardır"
Bunları yapanların terörist olduklarını söyleyen Güzel, "Bunlar huzur bozan insanlardır. Amaçları etrafı velveleye vermektir. Barış diyorlar, huzur diyorlar, arkasından da kalkıp böyle eylemler yapıyorlar. Yoldan geçen bir vatandaşa saldırmak, arabasını yakmaya çalışmak barış mı huzur mu? Bu mu barış, bu mu huzur" şeklinde konuştu.
 
"Bunlar Kürt halkının temsilcileri değildirler"
Attıkları taşların çocuklara da isabet ettiğini dile getiren Güzel, "Şunu söylemek istiyoruz ki, kimse bunların yolundan gitmesin. Bunlar zalimdir, kâfirdirler. Ne dinleri var ne imanları var. Bunlar hak yolda değildirler. Bunların amacı halkın huzurunu bozmaktır. Bir taraftan barış kokusu geldi mi bunlar hemen ayaklanıp sorunlar çıkarıyorlar. Bunlar Kürt halkın temsilcileri değildirler. Kürt meselesiyse bizler hepimiz Kürt`üz. Ama bizler Müslüman Kürtleriz." dedi.
 
"Biz de Kürdüz ama Hıristiyan ve Yahudi uşağı Kürtler değiliz"
Badin Güzel`in amcası Mahmut Güzel ise, "Biz de Kürt`üz. Ama Hristiyan ve Yahudi uşağı Kürtler değiliz. Bizler Müslüman Kürtleriz. Ama bu huzur bozanlar, Müslüman halka saldıranlar İslam`dan ve Müslümanlıktan bihaber yaşıyorlar. Çünkü Müslümanlar huzur bozanlık yapmaz, halkına saldırmaz halkını tehlikeye atmaz. Fakat bunların İslam`dan haberleri olmadığı için, kitaptan bihaber oldukları için sadece huzur bozuyorlar, halka zarar veriyorlar." şeklinde konuştu.
 
"Bunlar sürekli İslami partilere, İslami derneklere ve mütedeyyin insanlara saldırıyor" Bunların terörden yana olduğunu ifade eden Mahmut Güzel, "Bunlar terörden yana oldukları için barışı istemiyorlar. Sağa sola saldırıyor. Partiler olsun, İslami dernekler olsun, mütedeyyin insanların evleri olsun bunlar tarafından hep saldırıya maruz kalıyor. Derneklere bomba atıyorlar, partilere bomba molotof atıyorlar, mütedeyyin insanların evlerini tarıyorlar. Böyle barış olur mu? Halkının iyiliğini isteyen bir topluluk hayatta böyle yapmaz." ifadelerini kullandı.
 
"HÜDA PAR geçmiş olsun ziyaretinde bulundu"
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) yetkililerinin, saldırıdan sonra evlerine gelerek kendilerini ziyaret ettiklerini belirten Badin Güzel, "Allah HÜDA PAR`dan razı olsun. Olayı duyar duymaz Sur İlçe Başkanı parti heyetiyle bizi ziyarete geldiler. Çok memnun olduk. Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin, Ali Adiyaman, Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
<< Geri 1 2 3 İleri >>
<< Geri 1 2 3 İleri >>