1917: İngilizler Kudüs’ü işgal etti; Kudüs Osmanlıların elinden çıktı. Kıymetli bir konuma sahip olan Kudüs, tarih boyunca birçok kez el değiştirmiştir. Peygamberlerin mirası olarak kabul görmüş bu kent, bu özelliği dolayısıyla vahye dayalı dinlerin özellikle gözdesi ve elde etmek için uğraşıp durdukları bir konuma sahiptir. 637 yılında Hazreti Ömer’in hilafeti döneminde Kudüs Müslümanlarca fethedildi. Hazreti Ömer, İslam’ın insana tanıdığı hakları yahudi ve hıristiyanlardan esirgemedi. Ne var ki Filistin’de her üç dinin mensupları barış ve huzur içinde yaşarken, Avrupa’daki hıristiyanlar bir “Haçlı Seferi” organize etmeye karar verdiler. Yaklaşık 5 hafta süren uzun bir kuşatmanın ardından şehir düştü ve Haçlılar kente girerek, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir vahşet gerçekleştirdiler. Şehirdeki tüm Müslümanları ve yahudileri kılıçtan geçirdiler. Bu şekilde 88 yıl süren zulüm ve işgal dönemi 1187’de Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü tekrar fethetmesiyle sona erdi.
1949: Birleşmiş Milletler Kudüs‘te yönetimi, daha sonra altın tepside siyonistlere vermek üzere devraldı.
1987: Gazze Şeridi‘ndeki Cebaliye Mülteci Kampı’na siyonist yahudi askerler saldırı düzenledi. Bu saldırıların ardından sokaklara inen Filistinli gençler ve çocuklar elle ve sapanla siyonist askerlere taş atarak ‘İntifada Hareketi’ni başlattılar.
2002: Endonezya Hükümeti ile Açe’deki ayrılıkçılar arasında 26 yıllık savaşı sona erdiren ateşkes antlaşması imzalandı.
2015: Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın şehid edilmesinin ardından tutuklanan 16 kişinin davası Kayseri’de görüldü; duruşmada 8 sanık tahliye edildi. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı 16 Aralık 2015 tarihine erteledi.
2016: İstanbul Çağlayan Adliyesi 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Mavi Marmara Davası’nın düşürülmesine karar verildi.