Dünya Toprak Günü, 2002 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) tarafından kutlanmaya başlanmıştı.
Bu yılki etkinlikler kapsamında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde "Sağlıklı Gıda Üretiminin Temeli Sağlıklı Topraklar" konulu panel düzenlendi.
Panel, Akif Kansu Toplantı Salonu'nda akademisyenler, öğrenciler, ziraat mühendisleri ve çiftçilerin katılımı ile yapıldı.
Panelde, sağlıklı gıda üretiminin temeli olan sağlıklı toprakların önemi ve tarımsal sürdürülebilirlik üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.
Etkinlik çerçevesinde ayrıca, Çukurova Üniversitesi öğrenci yemekhanesi girişinde, öğrencilere toprağın önemi hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla bir stant kuruldu.
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Programı lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yer aldığı stantta, öğrencilere toprak sağlığı, dünya yaşamı ve gıda tedariki konularında bilgi verildi.
Stantta ayrıca çeşitli hediyeler de dağıtıldı.
İLKHA