BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, İslam coğrafyasında inkar ve asimilasyonların halen sürdüğüne dikkat çekilerek, "Başta İslam memleketleri olmak üzere inancından, dilinden, ırkından dolayı katliamlar, soykırımlar, inkar ve asimilasyonlar halen sürmekte, mazlum ve mustazaf insanların inilti ve feryatları arş-ı alayı doldurmaya devam etmektedir. Irak`ta, Çeçenistan`da, Filistin`de, Afganistan`da, Arakanda ve daha pek çok coğrafyalarda, yüreğimizi parçalayan manzaralara her gün şahitlik etmekteyiz. Evet, bugün Dünya İnsan Hakları Gününü ilan edenlerin torunları tarafından, dünyanın dört bir yanındaki mahrumlara yönelik her türlü hak ihlali ve zulmü yapılmaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında "Her şeye rağmen dünyanın hangi köşesinde olursa olsun zulüm ve eziyet gören, inkar ve asimiliye uğrayan tüm dünya halklarına kurtuluş yollarını açmasını Yüce Mevlamızdan diliyor, Kahhar ismiyle zalimleri alaşağı etmesini yalvar yakar niyaz ediyoruz." ifadelerine yer verildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)