MANİSA - Manisa Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Genç Memur Sen İl Başkanı Mesut Önen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile basın açıklaması yaptı.
 
Dünya coğrafyasında haksızlığa uğrayan her bireyin, zulme uğramış her mazlumun hakkını savunmaktan yana olduklarını belirten Önen, "Ne mazlumun kimliğini sorarız, ne zalimin. Allah`ın yarattığı insanoğluna kim haksızlık etmişse karşısındayız." ifadelerini kullandı.
 
Dini, inancı, milleti, mezhebi, ülkesi ve ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast eden her kesime ve her eyleme karşı olduklarını ifade eden Önen, ayrım yapmaksızın çıkarları değil hakkı ve adaleti üstün tutan "yeni bir dünya" istediklerini söyledi.
 
Türkiye`deki gençler olarak dünya gençliğini insan hakları ihlallerine karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırdıklarını dile getiren Önen, "Rabia-tül Adeviyye Meydanı`nda yapılan katliama tanık olan ve bu zulme isyan eden biz gençler kendimizi Rabia Kuşağı olarak adlandırıyoruz.
 
Rabia Kuşağı olan bizler daima adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının savunucusu olacağız.
 
Bu değerlerin karşısında duran tüm düşünce ve hareketlerle de her ne pahasına olursa olsun mücadele edeceğiz. Katliamların üzerinden 100 gün değil 100 yıl da geçse mazlumun yanında olmayı sürdürecek, hakkı haykıracak, insanlığı ayakta tutmak için görevde olacağız." dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)