MARDİN - Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş`in himayesinde Kızıltepe merkezli Çevre Gönüllüleri Derneği`nin de aktif olarak görev aldığı kampanya kapsamında, Kızıltepe`de yaşayan Suriyeli sığınmacıların oranı da göz önünde bulundurularak 248 bin 356 fidan dikilmesine karar verildi.
 
Kızıltepe`yi yeşillendirmek için verilen startta Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Devlet Hastanesi bahçesine ilk ağacı dikti.
 
Dünyanın tahıl ambarı olarak kabul gören Mezopotamya Ovası`nın üzerine kurulu bulunan Kızıltepe`nin daha yeşil ve yaşanılabilir bir ilçe olması için harekete geçtiklerini belirten Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, "Kızıltepe nüfusunun şuan 228 bin 356 bin buna Suriyeli 20 bin sığınmacıyı da eklersek ilçe nüfusu 248 bin 356 olur. Her birey için bir adet fidan dikeceğiz inşaallah. Bu çalışma sadece bir fidan dikme kampanyası değil, doğayı, çevreyi ve kainatı daha iyi anlama ve tanıma kampanyasıdır." dedi.
 
Kendini tanıyan ve kendisiyle barışık olan her bireyin doğaya zarar verecek faaliyetlerden kaçınması gerektiğini dile getiren Ermiş, "Kızıltepe Kaymakamlığı olarak ilçemizin nüfusuna kayıtlı her bir birey için birer fidan dikmeyi planlıyoruz. Bunu gerek ilçe merkezimizdeki kamuya ait kurumların bahçelerinde; köylerimizde belirlediğimiz alanlarda ve aklınıza gelebilecek, fidan dikilip, fidanın bakımı ve sulamasının yapılabileceği her alanda yapmayı öngörüyoruz. Bu konuda çalışmalarımıza destek olan herkese bir kere daha teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
 
Programa ilçe kaymakamı Ermiş`in yanı sıra Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Kızıltepe İlçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan, Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hatice Samancı Özmen, Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar ve Mardin Orman İşletme Mühendisleri katıldı.
 
Etkinliğe katılan Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, çevre ve ekolojiye olan duyarlılığından dolayı kaymakam Erdoğan Turan Ermiş`e çevreciler adına teşekkür etti. (Mehmet Aslan - İLKHA)