İSTANBUL - Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle Türkiye'ye yerleşen Suriye Özgür Sana Haber Ajansı direktörü Cemil Selo'nun evine kimliği belirsiz kişiler girdi. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan evinde maddi olarak değerli eşyalarının olduğunu, fakat bunların hiç birine dokunulmadığını iddia eden Cemil Selo, evine girenlerin normal hırsız olmadığını, bunların rejim için çalışan istihbaratçılar tarafından yapıldığı iddiasında bulundu.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Cemil Selo şunları söyledi. "Eşim beni arayarak acilen eve dönmemi istedi. Eve geldiğimde kapıların kırılmış olduğunu ve içeride bulunan bilgisayar, arşiv ve önemli belgelerimin alınmış olduğunu gördüm. Değerli eşyalarım bulunduğu halde bunların alınmamış olması, kendi şahsımda bunu yapanların rejim için çalışan İstihbarat örgütleri kanaatini oluşturdu." dedi.

Suriye'de kaldığı süre içerisinde gerek rejim, gerekse muhaliflerin bazı kesimleri tarafından baskı ve tehditler aldığını iddia eden Selo,"Ben Suriye'deyken hem rejim tarafından hem muhaliflerin bazı kesimleri tarafından baskı ve tehditlere maruz kaldım. Yaptığımız birçok faaliyet ve topladığımız belgeler muhalifler içerisinde de rejimin amacına ve yararına hizmet edenler olduğunu tespit ettik." diyerek bu durumdan rahatsız olanların evine girmiş olabileceğini ifade etti. (Erkan Yavuz-İLKHA)