ŞANLIURFA - HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Aday Adaylığını açıklayan Av.Emin Güneş, halkın siyasete bakışı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Güneş, toplumda siyasiler için söylenen ' Harun olarak başlıyorlar sonra Karun olarak çıkıyorlar' sözlerini hatırlatarak Harunların ve Karunların aynı çatı altında birleşmeyeceğini söyledi.

 

Uzun yıllar partilere oy vermedim
Siyasal alanda bir ihtiyaca cevap olacağını düşündüğü için Hür Dava Partisini tercih ettiğini söyleyen Avukat Emin Güneş, "Ben uzun yıllar partilere oy vermeyen bir insanım. Herhangi bir tercihte bulunamadım. Çünkü bu saflıkta bu netlikte ihtiyaca cevap verecek bir parti bulamadım. Neden bulamadım bir tarafta şer cephesi vardı, bir tarafta da hayır cephesinde dediğimiz partiler vardı. Ancak bunlarda zaman zaman hayrı ve şerri birbirlerine karıştırıyorlardı" diye konuştu.

 

Siyasete daha ciddi bir kalite ekleyeceğiz
Toplumdaki yanlış düşüncelere de değinen Güneş, "Toplumda şöyle genel bir kanı var. Bunların hepsi birbiri gibidir. Zamanla bunlar onlar gibi olur. Biz bunun böyle olmayacağını süreç içerisinde halkımıza göstereceğiz. Siyasete daha ciddi bir kalite ekleyeceğiz. Tabi biz hayır ve iyiliğin bizim tekelimizde olduğu iddiasında değiliz. Diğer partilerde de halkın menfaati için çalışan kardeşlerimiz var. Biz bunu farkındayız. Biz bunu şerre mani olmak, hayırda da bir yarış olarak kabul ediyoruz." diye konuştu.

 

"Harunlar ile Karunlar aynı altında birleşmezler"
Eskiden böyle bir söylem vardı 'Efendim Harun olarak başlıyorlar sonra Karun olarak çıkıyorlar. Bir çatı altında Harunların ve Karunların birleşmeyeceği kanısındayız. Bu nedenle daha arı, daha net, kimliğimizle daha uyumlu, daha dürüst bir oluşum halkımıza sunmak istiyoruz.

 

Halkın hem diline hem de dinine sahip çıkacağız
Halkın diline kültürüne sahip çıkanların dini konusunda, dini hassasiyeti gösterenlerin ise halkın kültürüne gereken hassasiyeti göstermediklerini söyleyen Güneş, "HÜDA PAR bu konuda gereken hassasiyeti gösterecekti. İkisini bir arada yürüteceğiz. Biz hem dinimize hem dilimize hem de kültürümüze aynı samimiyetle sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı. (Osman Gülebak - İLKHA)