BURSA - 30 Mart 2014 tarihinde 6360 sayılı yasa gereği Bursa Büyükşehir Belediyesine dahil edilecek İl Özel İdaresinin 3 aylık bütçesi İl Genel Meclisi olağan Kasım ayı bütçe görüşmelerinde oy çokluğu ile kabul edildi, son bütçe 38 Milyon TL oldu.

 

Kasım ayı bütçe görüşmelerini son kez yaparak son bütçeyi onayladıklarını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, "Bu yıl her zamankinden farklı olarak 3 aylık bir bütçe oldu. 30 Mart 2014 tarihi itibariyle artık İl Özel İdaresi Büyükşehir Belediyesine dahil edilecek. İl Özel İdarelerin görevlerini kırsal alanda bundan böyle 6360 sayılı yasaya göre Büyükşehir Belediyeleri yerine getirecekler. Ayrıca yeni dönemde yerelde tek Meclis olacak ve İl Genel Meclisleri yerine Büyükşehir Belediyesi Meclisi olacak." dedi.

 

Özel idarelerin görevlerinin 30 Mart 2014 tarihinden sonra Büyükşehir Belediyelerine geçeceğini dile getiren Genel Sekreteri Bilal Çelik ise, "Bursa İl Özel İdaresi olarak 2014 yılı 3 aylık bütçemizi Meclisimiz 38 Milyon TL olarak belirledi. İdaremizin 2014 yılı bütçesi cari giderlerin karşılanması ve önceki yıldan devam eden işlerin bitirilmesine yönelik hazırlandığından her hangi bir yatırım içermemekte olup devam eden işlerin kurum kapatılıncaya kadar bitirilmesi hedeflenmiştir." dedi. (Zeki Aras - İLKHA)