MANİSA- Eğitim Bir-Sen Manisa İl Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaparak darbelerin zifiri karanlığında derdest edilenlerin yeniden yargılanması gerektiğine vurgu yaptı.

İslam medeniyetinin getirdiği huzur ve kardeşlik ortamını batı medeniyetinin getirmediğini hatırlatan Eğitim Bir-Sen Manisa İl Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Sofuoğlu, "Batı medeniyeti insanlığın tamamı bir yana, Batı toplumunu da topyekûn mutluluğa taşıyamamıştır.
 
Batı`da temel insan hakları yadsınmış, can emniyeti, mal emniyeti, ırz-namus emniyeti, nesil emniyeti ayaklar altına alınmıştır.
 
Gidilen yolun çıkmaz sokak olduğunun farkına varan Batı aydını, insana doğru yönelen ama güçlü bir enerjiden yoksun yeni bir yaklaşımı meydana çıkarmış, kimi hakların standardını oluşturmaya ve hayata geçirmeye çalışmıştır. Bugün Batı medeniyetinin insan hakları bağlamında bize yönelttiği standartlar vaktiyle dünyaya ecdadımızın öğrettiği standartların kırıntılarıdır." Dedi.

"Batı medeniyetinin insan hakları çifte standart örneğidir"
Batı medeniyetinin insan hakları standardı aynı zamanda bir çifte standart örneğinin tezahürü olduğuna dikkat çeken, Sofuoğlu daha sonra, "Çünkü Batı dünyası, insan hakları havariliğini sadece kendi halkı için sergilemekte, Müslüman halklar söz konusu olunca kılını kıpırdamamayı vazife saymaktadır.
 
Bugün dünyada en ucuz kanın Müslüman kanı olması bunun işaretidir. Batı`nın emperyalist yaklaşımları nedeniyle, Müslüman halklar arasına nifak tohumları atmasının doğal sonucu olarak ortaya çıkan trajedi, Birleşmiş Milletler ve insan hakları kuruluşlarının umurunda bile olmamaktadır.
 
Dünyanın pek çok yerinde Müslüman halklar zulüm altında inlemekte; canı, malı, ırz-namusu ayaklar altına alınmakta, Batı kendi çıkarları için dünyayı adeta ateşe vermektedir. Geçmişte Bosna`da yaşanan vahşete seyirci kalınması; Batı`nın yüzkaralığı için yeter de artar bile.
 
Bugün Suriye`deki katliamlar, Mısır`daki alçak darbe; Irak`ta, Filistin`de, Afganistan`da, Doğu Türkistan`da, Arakan`da ve halkı Müslüman ya da Müslüman halkların yaşadığı pek çok ülkede patlayan bombalar, Guantanamo gibi insan onurunun hiçe sayıldığı işkence merkezlerinin varlığı ve akan kanlar `İnsan Hakları`nın sadece lafının edildiği bir dünyayı resmetmektedir." İfadelerine yer verdi.

"Birleşmiş Milletler adaletsizlik üzerine kurulmuş bir yapıdır"
Sofuoğlu, Birleşmiş Milletler`in, adaletsizlik üzerine kurulmuş bir yapı olduğunun altını çizerek. "Beş daimi üyenin bulunuşu, her birinin veto hakkına sahip oluşu, bu adaletsiz yapının Müslümanlar lehine çalışmayacağını göstermektedir.
 
Çünkü Batı, olaylara insan temelli değil, inanç merkezli yaklaşmaktadır. Müslüman ülkelerdeki Batı tezgâhlı oluşturulmuş yapılar, rejimler; krallar, diktatörler Batı`nın günah galerisi arasındadır.
 
İslam ülkelerinin bir araya gelerek kendi meselelerini kendilerinin halletmesine imkân sağlayacak her türlü yolun tıkanması ise, zulmün ve zorbalığın devamına olanak sağlamaktadır.
 
Bugün ülkemizde inandığı gibi yaşamak isteyen insanlara yönelik ayrımcı uygulamaların pek çoğunun tarihin çöp sepetine atılmış olmasının arkasındaki örgütlü gücün, altındaki imzanın ve akıtılan terin Eğitim-Bir-Sen olması, "insan merkezli sendikacılığın" tezahürüdür.
 
Kamu kurumlarında başörtülü çalışanların hiçbir ayrımcılığa tabi tutulmadan hizmet üretmelerini sağlamak için çeşitli eylem ve etkinlikler sonrası başlattığımız imza kampanyası ve akabinde aylarca süren sivil itaatsizlik eylemimizin kazanıma dönüşmesi, ülkemizin insan hakları karinesine sağladığımız olumlu katkı olmuştur.
 
Başörtülü bir milletvekilinin TBMM`den zorla çıkarıldığı ve başörtülü oluşundan ötürü itibarsızlaştırıldığı günlerden, başörtülü milletvekillerinin özgürce yasama faaliyetlerine katıldığı günlere gelişte azim, kararlılık ve ilkesel duruş vardır.
 
Bu ilkesel duruş ve kararlı mücadele üniversitelerde başörtüsü ile öğrenim gören kızların artık bütün enerjilerini okumaya, araştırmaya, gelişmeye harcamalarının da yolunu açmıştır." Şeklinde açıklamada bulundu.
 
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)