VAN- Önceki gün `Ercişli muhtaç ailelerin durumu içler acısı` başlığıyla duyurduğumuz haberin ardından harekete geçen Erciş İhya-Der, muhtaç ailelere yardımda bulundu.Erciş İhya Der üyesi Musa Akdeniz, söz konusu ailelerin tespitini yaptıklarını ve kendilerine temel gıda malzemelerinden oluşan gıda paketi ulaştırdıklarını söyledi.
Bertan ve Bahçeci ailelerini yerinde tespit ettiklerin belirten Akdeniz, 2 muhtaç ailenin adreslerinin dernek üyeleri tarafından tespit edildiğini ve kendilerine yardım ulaştırdıklarını belirterek, "Biz de o fakir aileleri ziyaret ederek durumlarını yerinde tespit ettik. Muhtaç aileler için öncelikli olarak temel gıda malzemesi verdik." dedi.

"Yardımlarımız devam edecek"
Akdeniz, "Bahçeci ailesi, Anne ve oğul beraber baraka gibi bir evde yaşıyorlar. Ayda 150 TL kira ödüyorlar. Kübar Bahçeci`nin oğlu Musa Bahçeci hamal arabasıyla günde 10-15 TL kazanabiliyor. Ailenin herhangi bir yan gelirleri de yok. Diğer bir ailemiz olan Bertan ailesi ise 73 yaşındaki Mehmet Bertan ve ev hanımı Emine Bertan yalnız yaşıyorlar. Ailenin herhangi bir gelirleri yok. Tespit ettiğimiz bu aileler gerçekten muhtaç bir haldeydiler. Bizler de elimizden gelen yardımı kendilerine ulaştırdık. Bu ailelere elimizden geldiğince her ay veya iki ayda bir yardımlarımızı ulaştıracağız." şeklinde konuştu.

Erciş İhya-Der`den iki aile için yardım çağrısı
Ancak bu yardımların ailelerin mağduriyetlerini ortadan kaldıracak nitelikte olmadığını belirten Akdeniz, "Burada yetkililere, hayırsever kurum, dernek ve vatandaşlardan bu ailelere Allah rızası için el uzatmalarını istiyoruz. Çünkü bu iki ailemiz de gerçekten çok mağdurdur. Ve acilen kışlık yakacak ihtiyaçları vardır" diyerek yetkilere ve hayırseverlere seslendi. (Hamza Kaya-İLKHA)