AĞRI - Önceki gün Ağrı'da aralıksız süren kar yağışının durmasından sonra dondurucu soğuklar başladı. Gece Türkiye'nin en soğuk ili sıfırın altında 24 ile Ağrı oldu.

Meteorolojide edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz, alçak basınç sisteminin etkisine giren bölgede soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 24, Kars'ta 19, Erzurum'da 15, Ardahan'da 11, Erzincan'da 7, Iğdır'da 5 derece olarak ölçüldü.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre Türkiye, Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Ve aynı zamanda yarın, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ardahan ve Hatay çevrelerinde yağış bekleniyor.

Meteoroloji halkı, önümüzdeki üç gün boyunca kuvvetli soğuk hava, kar yağışı, fırtına, kuvvetli buzlanma ve don ile zirai don olayının neden olabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir şeklinde uyardı.

Bu gece ve yarın için tahmin edilen hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da 22, Kars'ta 21, Erzurum'da 19, Ardahan'da 15, Erzincan'da 13 ve Iğdır'da 10 olması bekleniyor. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)